Veterán vyškolil nováčka. Jim Miller zvítězil tvrdým KO a míří do síně slávy UFC

Veterán vyškolil nováčka. Jim Miller zvítězil tvrdým KO a míří do síně slávy UFC Jim Miller | zdroj: Profimedia

Věk je pouhé číslo. Nestárnoucí Jim Miller zvítězil ve svém padesátém utkání v profesionálním MMA. Nováčka UFC Ericka Gonzaleze ukončil v druhém kole a připsal si 22. vítězství na nesledovanějším světovém kolbišti. 

Uprostřed hlavní karty turnaje UFC Vegas 40 jsme viděli souboj rozdílných generací. Nováček vyzval legendu bojových sportů a na vlastní kůži pocítil tvrdost úderů v nejlepší světové MMA organizaci. Veterán Jim Miller (33-16) zvítězil v druhém kole KO a ukázal, že zdaleka nepatří do starého železa. 

Erick Gonzalez (14-6) nastoupil ke svému prvnímu utkání pod hlavičkou UFC. Při svém debutu vyzval nestárnoucího válečníka, který nikdy neodmítne žádného soupeře a vždy předvede divácky atraktivní souboj. Jim Miller v UFC zápolí od roku 2008 a od té doby potkal to nejlepší, co lehká váha dokáže nabídnout. Jako jediný bojovník v dějinách UFC zápasil jubilejních turnajích UFC 100 i 200. Celkem v největší organizaci odbojoval neuvěřitelných 38 utkání. Dvaadvacátou výhru kariéry vybojoval tentokrát přesně trefeným úderem ze zadní ruky. 

Erick Gonzalez byl před utkáním pasován na mírného favorita. Talentovaný borec, který v roce 2019 odzápasil neskutečných 6 duelů, si na veterána bojových sportů opravdu věřil. Do oktagonu nastoupil plný sebevědomí a doufal v úspěšnou premiéru na půdě nesledovanější světové organizace. Jim Miller byl však proti a Gonzalezovi ukázal, že zkušenosti jsou opravdu k nezaplacení. 

Jim Miller vstoupil do utkání aktivně, trefil tvrdý zadní úder a poté soupeře zatlačil na pletivo, kde využil svou sílu. Gonzalez však dokázal vzít soupeře na zem, přímo do horní pozice, kde více než půl minuty dominoval.

Miller ale dokázal vstát a v postoji trefil několik přesných úderů na soupeřovu bradu. Po několika vteřinách v postoji se ale tvrdě inkasoval a šel raději pro takedown. Na zemi využil svých zkušeností a soupeře zasypal několika tvrdými údery na tělo i hlavu. Gonzalez se však nevzdal a souboj přenesl znovu do postoje.

Minutu a půl před konce trefil Gonzalez několik přesných úderů a zdálo se, že převezme momentum na svou stranu. Miller však ukázal trpělivost a několika přesně trefenými kombinacemi převzal otěže utkání do svých rukou. Čtyřicet vteřin před koncem chytil soupeře do klinče, do konce prvního kola několikrát přesně trefil a ukázal bodovým rozhodčím, kdo zvítězil v prvním kole.

Do druhé kola nastoupil Miller plný odhodlání svého oponenta ukončit. Vrhl se na Gonzaleze a v čase 0:14 tvrdou levou zadní rozhodl zápas. Připsal si tak 33. vítězství své profesionální kariéry a získal také bonus za Výkon večera.

Jim Miller je jedním z posledních bojovníků tzv. "staré gardy". Borců, kteří pomáhali budovat slávu a prestiž nejen UFC, ale bojových sportů obecně. Upřímně prozradil, že touží zápasit na turnaji UFC 300. Pokud neztratí potřebný oheň a předvede podobné výkony jako dnes večer, svou šanci jistě dostane. 

Pouze Donald Cerrone dokázal v UFC vybojovat více výher Jim Miller. Místo v síni slávy má tak Miller už předem rezervované. 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články