Video: Brutální KO v UFC! Tvrdý hák na bradu a Johnson padl tuhý jako prkno

Video: Brutální KO v UFC! Tvrdý hák na bradu a Johnson padl tuhý jako prkno Diego Ferreira přesně trefil Johnsonovu bradu tvrdým hákem a poslal jej spát. | zdroj: Getty Images

Diego Ferreira si nemohl přát lepší comeback po dlouhé době bez zápasu. Proti elitnímu strikerovi Michealu Johnsonovi vytáhl tvrdý zadní hák, kterým našel jeho bradu.

Menší víkendový turnaj UFC Fight Night: Dern vs. Hill přinesl hodně zajímavých ukončení a jedno z nich si připsal také brazilský veterán Diego Ferreira. Ten se kvůli různým zraněním vrátil do boje po roce a půl a rovnou si to namířil proti velezkušenému strikerovi Michaelu Johnsonovi. Ten má za sebou už 40 zápasů a ve svých nejlepších letech porazil i takové borce jako Dustin Poirier, Tony Ferguson nebo Edson Barboza.

Diego Ferreira platil za nebezpečného borce, ale před včerejším zápasem měl v záznamech 3 červená políčka a bylo jasné, že musí pro výhru udělat cokoliv. Jedná se o komplexního bojovníka, ale jeho grappling je přece jen jeho největší zbraní, a tak se očekával klasický souboj grapplera se strikerem. Jenže nakonec to byl právě Ferreira, který porazil Johnsona v jeho vlastní hře.

Oba k zápasu přistoupili velice rozvážně, nebyli zbrklí, ale když se naskytla příležitost, šli do sebe velice tvrdě. Podle toho, jak rychlé byly údery obou bojovníků, byste jen těžko hádali, že Ferreirovi je už 38 let a Johnsonovi 36.

Podle očekávání měl ale v přestřelkách přece jen lehce navrch Michael Johnson. Několikrát Ferreiru tvrdě zasáhl, ale ten se vždy jen obdivně usmál a pokračovalo se dál v zápase.  Johnsonovi se dařilo Ferreiru kontrovat a i komentátoři si začínali myslet, že pro Ferreiru nemusí být nejlepší nápad snažit se s Johnsonem boxovat.

Ferreira si ale věřil a ve druhém kole a pokračoval v přestřelkách s Johnsonem. Sice se po chvíli pokusil o takedonw, ale ten Johnson velice lehce ubránil a zápas tak pokračoval v postoji. Znovu se zdálo, že Johnson má lehce navrch, ale Diego si schovával svého žolíka v rukavici na tu správnou příležitost. Ta přišla v čase 3:12 druhého kola, když Brazilec naznačil jab a za něj schoval dlouhý a tvrdý pravý hák, kterým trefil Johnsonona přesně na bradu. 

Silný úder amerického veterána na místě vypnul a ten spadnul na podlahu klece tuhý jako prkno. Ferreira mu ještě stihnul dát jedno kladivo, než k němu přiběhl rozhodčí, který zápas zastavil.

„Co se stalo?“ dalo se odezírat ze rtů zmateného Michaela Johnsona, když přišel k sobě. „A čím to udělal?“ doptával se svých trenérů, když mu řekli, že dostal tvrdé KO.

„Omlouvám se za ten poslední úder, ale byl jsem plný emocí,“ řekl Ferreira se slzami v očích po zápase. „(Ten pravý hák) je něco, na čem jsem pracoval, věděl jsem, že na tu levou stranu bude otevřený, říkali mi, ať se zaměřím na tu levou stranu. A wow, dopadlo to tam v ten pravý čas. Očekával jsem tvrdý zápas, Michael Johnson není lehký soupeř, kterého byste jen tak vypli. Chtěl jsem ho vzít na zem, ale můj první pokus úplně eliminoval a já jsem si řekl, že to budu muset vyřešit v postoji.“

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články