Video: Největší překvapení loňského roku v UFC? Připomeňte si bitvu Vettoriho s Hermanssonem

Video: Největší překvapení loňského roku v UFC? Připomeňte si bitvu Vettoriho s Hermanssonem zdroj: Profimedia

Pojďme si zavzpomínat na konec minulého roku a skvělé klání mezi italským talentem Marvinem Vettorim a přemožitelem Karlose Vémoly Jackem Hermanssonem, které mělo překvapivého vítěze.

Jaké bylo největší překvapení v UFC za loňský rok? Mezi kandidáty na toto ocenění rozhodně patří prosincový zápas mezi italským bojovníkem Marvinem Vettorim a Švédem Jackem Hermanssonem. Výsledek tohoto duelu totiž trefil asi málokdo.

U tohoto utkaní je velice důležité pozadí, které mu předcházelo. Hermansson (který v tu dobu držel čtvrtou příčku střední váhy) měl totiž původně bojovat s britským bouřlivákem Darrenem Tillem. Ten mu ale kvůli zranění nakonec odpadl a do zápasu se přihlásil Kevin Holland, jenž ale nakonec také odstoupil, protože byl pozitivně testován na covid. Řada tak přišla na trochu podceňovaného Itala Vettoriho. 

Ten byl v žebříčku až na třináctém místě, což úplně nevypovídalo o jeho kvalitách. Vettori totiž prohrál naposledy v roce 2018, kdy v těsné bitvě podlehl nynějšímu šampionovi Israelu Adesanyovi a od té doby pouze vítězil. Jeho agresivní styl však mnoho bojovníků až moc strašil, a proto měl problémy sehnat lépe postaveného soupeře.

Když obdržel šanci vzít zápas s Hermanssonem, tak neváhal ani vteřinu a neodradil ho ani šibeniční termín, který činil necelé dva týdny. Jeho volba se navíc ukázala jako správná. Vettori hodně rychle získal v kleci nadvládu a na svého severského soupeře velice nepříjemně dotíral. A po polovině prvního kola měl šanci na rozhodnutí výsledku.

Vettori totiž poslal skvělý úder, který Hermanssona poslal k zemi. Pak však udělal chybu a místo toho, že by se ho snažil utlouct, svého protivníka zalehl a rozhodl se ho přemoci grapplingem. To se mu však nepovedlo a Hermansson se zvládl z předchozího KO naprosto probrat a povedlo se mu „přežít“ až do konce úvodní části duelu.

Od třetího kola navíc začala neskutečná přestřelka, která zvedala ze židlí snad všechny fanoušky MMA. Oba borci předváděli neskutečný postoj s minimem obrany a chvíli to vypadalo, že jeden druhému ustřelí hlavu. I tak byl Vettori stále tím přesnějším, což nakonec (zcela adekvátně) posoudili i bodoví rozhodčí.

Tato skvělá bitva byla krásným zakončením loňského roku a okamžitě se zapsala mezi nejlepší a nejpřekvapivější zápasy. Na celý průběh se ostatně můžete podívat ve videu pod článkem, protože UFC celý souboj uvolnilo k volnému shlédnutí.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články