Video: Trénink vyústil v bitku, když se šampion v BJJ snažil zlomit loket bojovníkovi UFC

Video: Trénink vyústil v bitku, když se šampion v BJJ snažil zlomit loket bojovníkovi UFC Sean Strickland | zdroj: Getty Images

Někteří tréninkoví parťáci nechápou, že sparring je trénink a ne boj na život a na smrt. Sean Strickland to musel svému parťákovi vysvětlit.

Pro zápasníky je vždy důležité umět vybalancovat svoji přípravu na zápasy tak, aby sice trénovali tvrdě, ale zároveň se při tom nezranili. I proto je důležité vybírat si takové tréninkové partnery, kterým mohou věřit, a kteří je sice budou hnát k jejich limitům, ale zároveň je nezraní.

S výběrem takového tréninkového parťáka neměl moc štěstí současný 11. muž v žebříčku střední váhy UFC, Sean Strickland (23-3). Ten totiž začal grapplingový sparring s černým pásem v BJJ a bývalým ADCC světovým šampionem, Orlando Sanchezem.

Sparring začal v poměrně přátelském duchu, ale brzy bylo vidět, že Sanchez tento tréninkový boj pojal dost vážně. Když jej totiž Strickland chytil svoji levou rukou do underhooku, Sanchez toho využil a rychle a silně se mu snažil zalomit loket svým overhookem. Poprvé se to Sanchezovi ještě nepovedlo a Strickland to přešel bez povšimnutí. O chvíli později už ale Sanchez našel Stricklandův loket a razantně jej propnul.

Bylo vidět, že Strickland nic takového nečekal, a bolestivě se chytil za loket. Zároveň začal Sanchezovi nadávat a praštil jej svým backfistem a ještě jej od sebe odkopl. „Ty zm*de! Co to ku*va… proč brácho, proč?“ zařval nechápavě naštvaný Strickland na svého sparring partnera.

Stricklandovi se není co divit. Technika, kterou na něj Sanchez provedl se sice dá aplikovat v zápase, ale na tréninku pro ni není ani důvod ani místo. Provádí se totiž velice rychle a nedává možnost soupeři odplácat, ale naopak směřuje ke zranění a možné zlomenině lokte. Jelikož má Strickland před zápasem s Uriah Hallem, s kterým se má utkat 31. července, dá se pochopit, že chtěl trénovat a ne léčit zlomenou ruku.

Jenže přihlouplý Sanchez nebyl schopný pochopit, že grapplerský sparring není soubojem na život a na smrt, a že profesionální zápasník se v tréninku nechce nechat polámat. „Co jsem udělal? Co jsem udělal? ptal se nechápavě Sanchez. „Ty víš, co jsi udělal, jsi prostě ču*ák,“ odpověděl mu naštvaný Strickland.

Nakonec se sice oba bojovníci na chvíli usmířili a pokračovali ve sparringu, ale Sean Strickland po pár vteřinách sparring ukončil a řekl, že se Sanchezem nechce pokračovat. Sanchez ještě přišel s originální výmluvou, že „kdyby mu tu ruku chtěl zlomit, tak mu ji zlomil,“ ale Strickland už s ním nechtěl mít nic společného a z tréninku odešel.

Podobnou techniku udělal před lety v zápase Jon Jones svému soupeři Gloveru Teixeirovi, nebo Shinya Aoki, který dokonce svému soupeři trochu jinou variantou této techniky ruku opravdu zlomil:

 

 

 

Zdroje:  jistmagazine.com

Nejnovější články