Víkendové UFC 296 přišlo o velmi zajímavý zápas, vycházející hvězda nemůže nastoupit

Víkendové UFC 296 přišlo o velmi zajímavý zápas, vycházející hvězda nemůže nastoupit Ian Garry | zdroj: Profimedia

Ian Garry a Vicente Luque měli obstarat první zápas hlavní části turnaje UFC 296, irského mladíka ale na poslední chvíli vyřadil zápal plic.

O zápase vycházející hvězdy Iana Garryho s Vicentem Luquem se v zahraničních médiích celkem dost psalo. Jednalo se totiž o bývalé týmové parťáky, Ir se ale nezachoval příliš kolegiálně a dokonce zkoušel na Brazilce rozjet trashtalk, ten se ale choval v duchu své přezdívky "Tichý zabiják" a do války slov se nenechal zatáhnout.

Garry to má mezi profesionály už 13-0, v UFC zatím zvítězil šestkrát a kráčí ve stopách svého slavnějšího krajana Conora McGregora. Luque, devítka welterové divize, měl být pro něj dalším stupínkem na cestě k vytouženému titulu. 

Včera se ale Garry bez vysvětlení neobjevil na tiskové konferenci a dnes se objevila spekulace, že je zápas zrušen. Tu následně potvrdil šéf UFC Dana White. "Ian Garry začal s chřipkou, která se změnila v zápal plic. Ten zápas se konat nebude, je to pravda," vysvětlil ve videu na sociálních sítích.

"Mám zápal plic. Zkusili vše, aby mi pomohli. Nakonec doktor řekl, že není šance, že bych mohl bojovat. Doktor z UFC to rozhodl. Štve mě to víc než kohokoliv jiného. Chci zápasit, je to moje nejoblíbenější činnost," reagoval Garry prostřednictvím novináře Ariela Helwaniho, který dodal, že irský fighter zněl dost špatně.

Nadšený ze zprávy samozřejmě nebyl ani Luque. "Byl jsem na tenhle zápas strašně dobře připravený," povzdychl si a dodal, že teď bude odpočívat, UFC už náhradu na poslední chvíli hledat nebude. Irovi Vicente popřál brzké uzdravení. Je pravděpodobné, že se jejich zápas přesune na začátek příštího roku. 

Zdroje:  Twitter Ariel Helwani , Dana White - Twitter

Nejnovější články