Víkendové UFC nabídne zápasy tvrdých ranařů i technických grapplerů. Co si nenechat ujít

Víkendové UFC nabídne zápasy tvrdých ranařů i technických grapplerů. Co si nenechat ujít zdroj: Profimedia

Ani tento víkend nás UFC nenechá oddechnout a nabídne nám další turnaj. Tentokrát sice bez těch největších hvězd, ale o to více se určitě budou chtít hlavní aktéři předvést.

V noci ze soboty na neděli nám UFC nabídne další z turnajů pořádaný ve vlastní hale Apex s kódovým označením Vegas 53. Karta sice neobsahuje ty nejvěhlasnější jména, ale pár hladových ranařů, kteří pro KO nebo jiné ukončení nechodí daleko, se tam přece jen najde. Pojďme se podívat, jaké zápasy byste si neměli nechat uniknout.

Rob Font vs. Marlon Vera

Celý turnaj vygraduje hlavním zápasem večera, kde se proti sobě v bantamové váze postaví dva možní budoucí vyzyvatelé o titul. Rob Font je talentovaný bojovník, který se k MMA dostal v podstatě úplně omylem. Jako mladý kluk rozvážel pizzu, kterou jednoho dne dovezl i k zákazníkům, kteří zrovna sledovali UFC. Rob se začal zajímat o to, na co se to dívají, a fanoušci UFC a pizzy mu vysvětlili, co je to MMA a prozradili mu, že sami trénují brazilské jiu-jitsu v místním klubu.

Rob si tedy řekl, že to taky zkusí a nakonec se z něj stal profesionální bojovník, který to dotáhl až na 5. místo v žebříčku UFC. Za 8 let co je v nejprestižnější organizaci zápasí, se z něj stal obávaný bojovník a porazil taková jména jako Sergio Pettis, Marlon Moraes nebo Cody Garbrandt. Loni v prosinci sice nestačil na Josého Alda, ale sen o šampionském titulu ani ve svých 34 letech nevzdává. K tomu, aby se mu to podařilo ale nesmí proti Marlonu „Chito“ Verovi zaváhat, což nebude lehký úkol.

Ekvádorec je totiž velice nebezpečný bojovník, který má největší počet ukončení v rámci bantamové divize, když před limitem zdolal 9 soupeřů. Asi nejvíce se „Chito“ proslavil vítězstvím nad do té doby neporaženou hvězdou Seanem O’Malleym, kterého nejdřív odrovnal tvrdým lowkickem a následně jej ukončil na zemi v prvním kole. Ve svém posledním zápase si bojovník z Ekvádoru poradil i s legendárním Frankiem Edgarem, kterého knockoutoval hrůzostrašným frontkickem přímo do hlavy. Nyní drží „Chito“ osmou pozici v bantamové divizi a případná výhra proti Fontovi by jej vynesla mezi užší špičku. Oba borci jsou spíše postojáři a nejraději nechávají mluvit své údery a kopy, takže se můžeme těšit na kvalitní souboj a tvrdé přestřelky.

Andrei Arlovski vs. Jake Collier

Bývalý šampion těžké váhy UFC Andrei Arlovski ukazuje, že i ve 43 letech jde pořád dělat MMA na vrcholné úrovni. Před pár lety už to s ním sice nevypadalo vůbec dobře a musel se oklepat z 5 porážek v řadě, ale naštěstí našel druhou mízu a od roku 2020 si připsal 5 vítězství z posledních 6 zápasů. Může za to také změna jeho strategie, kdy už nechodí tolik do přestřelek a místo testování své už tak dost zkoušené brady, se snaží soupeře udolat technicky. Tento přístup by se mu mohl hodit i proti velkému a silnému těžkotonážníkovi, jakým je Jake Collier. Ten však v UFC s pravidelnou přesností střídá výhry s prohrami a pokud svou statistiku o víkendu nezlomí, měl by podle dosavadního vzorce prohrát. S tím se však určitě nehodlá smířit a dá se očekávat, že dá Arlovskimu v zápase pořádně zabrat.

Andre Fili vs. Joanderson Brito

Při střetu dvou pérových vah Andreho Filiho a Joandersona Brita se očekává vysoké tempo a pořádná štípaná. Oba borci jsou skvělí technici a i když preferují postoj, na zemi se ani jeden z nich neztratí. Brito přišel do UFC po výhře v DWCS a hned v prvním zápase mu šňůru 10 vítězství v řadě překazil Bill Algeo. Se skóre 12 výher, 3 porážky a 1 remíza ale brazilský bojovník není zvyklý prohrávat a určitě bude chtít proti Filimu ukázat, že do UFC patří. Andre Fili je naproti tomu zkušeným veteránem, ale v poslední době se mu příliš nedařilo. Taky on se tak bude chtít určitě předvést a zapsat si do statistik zelené políčko, což může fanouškům přinést skvělou podívanou.

Krzysztof Jotko vs. Gerald Meerschaert

Hlavní kartu odstartuje souboj ve střední váze mezi polským bojovníkem Krzysztofem Jotkem a Geraldem Meerschaertem. Zatímco Jotko se měl kdysi utkat s Makhmudem Muradovem,, ale nakonec ze zápasu sešlo, Meerschaert s ním loni na podzim bojoval a i přestože byl největším outsiderem na kartě, dokázal uzbeckého bojovníka uškrtit ve druhém kole. Přesně to také charakterizuje Geraldovu hru v oktagonu. Jedná se o excelentního grapplera, který jakmile se zápas dostane na zem, nedává svým soupeřům příliš mnoho šancí. Za vše mluví jeho statistiky, kdy ze 34 vítězství vyhrál 26 zápasů na submisi a i když je Jotko hnědý pás v BJJ, na zem s Meerschaertem určitě chtít nebude. Mnohem větší šanci má polský bojovník v postoji a bude tak záležet, který ze zápasníků si vynutí svůj styl.

Hlavní karta turnaje UFC Vegas 53 začíná v neděli v 1 hodinu ráno. Do té doby se můžete podívat na nejlepší ukončení hlavních aktérů tohoto turnaje:

Zdroje:  ufc.com , Sherdog.com

Nejnovější články