Weidmana čeká další operace, zlomená noha se mu nehojí dobře

Weidmana čeká další operace, zlomená noha se mu nehojí dobře Chris Weidman | zdroj: Getty Images

Chris Weidman bude muset svůj návrat do klece odložit, kosti ve zlomené noze mu totiž nesrůstají tak, jak by měly.

Bývalý šampion střední váhy UFC Chris Weidman si bude muset na plnohodnotný trénink ještě nějakou dobu počkat. Ošklivá dvojitá zlomenina nohy, kterou utrpěl v dubnovém zápase s Uriahem Hallem se mu totiž nehojí úplně ideálně.

Weidmanova rekonvalescence přitom ze začátku probíhala poměrně rychle. Několik týdnů po operaci už americký bojovník dokázal udělat několik kroků bez berlí a dokonce se párkrát objevil i v tělocvičně, kde se věnoval lehčímu rozcvičování. Nyní se však podle svých slov bude muset podrobit dalšímu chirurgickému zákroku.

„Právě jsem zjistil, že mě čeká další operace,“ prozradil Weidman v podcastu SiriusXM. „S největší pravděpodobností se tak stane 11. srpna. Budou mi muset vyztužit lýtkovou kost. Kosti se ještě nespojily a nesrůstají tak, jak by měly, což je na prd. Ale očekával jsem, že s tímto typem zranění nějaké neúspěchy a problémy přijdou.“

I přes tyto nečekané komplikace se však Weidman nesnaží propadat panice a černým myšlenkám. Sám sebe označuje za životem ostříleného optimistu, takže by ho takováto věc neměla za žádnou cenu rozházet.

„Už jsem si toho prožil hodně, takže si myslím, že jsem na konci dne stále pozitivní člověk. Ne že bych neměl negativní chvilky a nebyl jsem občas líný a bez motivace, ale jsem optimista. Takže si myslím, že to pomáhá. Když se někdy cítím špatně, tak si vzpomenu na někoho, kdo se má ještě hůř a uvědomím si, že si nemám na co stěžovat.“

Tato nová nepříjemná zpráva musela přesto u Weidmana vyvolat minimálně mírné zklamání. Podle původních prognóz se měl totiž vrátit do klece v první polovině příštího roku z čehož díky další operaci určitě sejde. I tak Chrisovi držíme všechny palce, přejeme mu co nejrychlejší uzdravení a doufáme, že zbytek rekonvalescence proběhne bez komplikací.

Zdroje:  Twitter - MMA on SiriusXM

Nejnovější články