"Weili je silná, ale nemá techniku," věří si na čínskou šampionku Joanna Jedrzejczyk

"Weili je silná, ale nemá techniku," věří si na čínskou šampionku Joanna Jedrzejczyk zdroj: Profimedia

Polská superstar nastoupí proti čínské šampionce a sebevědomí ji opět nechybí. 

Joanna Jedrzejczyk vyhlíží návrat na trůn. Dlouhé roky neochvějná královna slámové váhy, nastoupí na turnaji UFC 248 proti první čínské šampiónce UFC Weili Zhang. Joanna ocenila kvality současné držitelky pásu, zároveň ale dodává, že je technicky na vyšší úrovni a v březnu přiveze pás zpátky do Polska.

„Weili má podobný styl jako Andrade. Jdou stále dopředu, mají tvrdé údery a velmi dobrý a silný wrestling. Weili není moc technicky vybavená, ale je obrovsky silná. Bude to podobný zápas jako s Andrade. Půjdu dopředu, budu zkracovat vzdálenost, měnit úrovně, dobře časovat údery a využívat svůj rozsah končetin.“

V souboji s Jessicou Andrade Joanna naprosto dominovala. U rozhodčích zvítězila 50-45, u jednoho dokonce 50-44. Polská hvězda věří, že právě zkušenosti z duelu s Andrade využije v souboji s tvrdou a silnou čínskou šampiónkou.

„Je velká, opravdu velká! Má dlouhé paže a dává tvrdé údery. Ale zkušenosti jsou na mé straně, byla jsem dlouho šampiónkou a jsem pětikolová bojovnice.“

Weili Zhang sebrala titul Jessice Andrade za pouhých 42 vteřin. Brazilská bojovnice od první vteřiny neměla žádnou šanci a schytala obrovské bití. Zhang má v UFC bilanci 4-0, ale zatím nepotkala soupeřku s takovými zkušenostmi a kvalitami, jakými oplývá sympatická polská rodačka. Joanna si po ztrátě titulu užívala života. Spadl z ní obrovský tlak, který držitele pásu provází na každém kroku. Uvidíme, zda v sobě znovu najde potřebný oheň a získá svůj titul zpět.  

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články