Whittaker zraněn, Ital Vettori hledá soupeře, nejradši by Chimaeva nebo Tilla

Whittaker zraněn, Ital Vettori hledá soupeře, nejradši by Chimaeva nebo Tilla Marvin Vettori | zdroj: Profimedia

Zajímavého souboje mezi ex-šampionem Robertem Whittakerem a sebevědomým Italem Marvinem Vettorim se bohužel v létě nedočkáme, nabízí se ale jiné varianty.

Tenhle souboj měl být po titulové bitvě mezi Procházkou a Teixeirou jednou z hlavních ozdob UFC 275 v Singapuru, jenže Australan Robert Whittaker se nebude kvůli zranění schopen do začátku června připravit. "Udělal jsem vše proto, abych to spravil, ale nezahojí se to včas. To znamená, že budu zpátky v oktagonu až o pár měsíců později a budu lepší než kdykoliv předtím," vzkázal "Reaper" fanouškům na sociálních sítích. Naposledy bojoval v únoru se šampionem Adesanyou, na kterého ani napodruhé nestačil.

Robert Whittaker zdroj: Profimedia

Vettori je na podobné situace zvyklý, takže nelenil a okamžitě si sám začal proaktivně hledat soupeře. Za pomoci Twitteru vyzval nerozlučné kamarády Khamzata Chimaeva a Darrena Tilla s tím, že je klidně zvládne jednoho po druhém.

Těžko říct, jak na tom Chimaev po bitvě s Burnsem je, pravděpodobně si ale dá menší pauzu a bude čekat, jak se vyvine situace ve welterové váze, kde se pro něj nabízí zápas s Covingtnem či šampionem Usmanem.

Till sice aktuálně nic oficiálně domluvené nemá, ale v zákulisí si plácl s Joaquinem Buckleym, kterému navrhl zápas v létě v Londýně, kde rovněž ještě žádná akce potvrzena není. Angličanovi se navíc dlouhodobě příliš nedaří a wrestler Vettori by mu pravděpodobně stylisticky nesedl, proto nelze očekávat, že od něj výzvu přijme.

Italského hřebce ale vyzval Paulo Costa, který s ním loni na podzim prohrál a zřejmě to těžce nese. "Vettori potřebuje pár, aby zápasil? Jako vážně? To je tak vtipné. Pošli mi lokaci, ty největší hlupáku," napsal na Twitteru, před pár dny přitom prozradil, že mu UFC nabízelo zajímavý zápas s Lukem Rockholdem. Ten se mu ale moc nepozdával, protože ex-šampion dlouho nezápasil a tak momentálně není ani v nejlepší patnáctce střední váhy.

Do turnaje UFC 275, který je naplánován na 12. června ale zbývá ještě relativně dost času, aby matchmakeři situaci vyřešili. Zda Vettoriho na startovce nechají a najdou mu nového soupeře, nebo jeho souboj s Whittakerem pouze odloží, zatím zůstává otázkou.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články