William Knight je pravděpodobně nejsilnější bojovník v UFC a dnes to potvrdil tvrdým knockoutem svého soupeře

William Knight je pravděpodobně nejsilnější bojovník v UFC a dnes to potvrdil tvrdým knockoutem svého soupeře zdroj: Getty Images

Má ruce jako stehna a ránu byste od něj dostat nechtěli. William Knight si zapsal svoje deváté KO v kariéře.

Turnaj UFC Vegas 34 ukázal spoustu zajímavých zápasů se spoustou ukončení před limitem a jedním z nich byl i zápas Williama "Knightmare" Knighta a Fabia Cheranta.

Tento zápas se nedostal ani do druhého kola, protože Knight svého soupeře vypnul brutálním levým hákem a poslal jej obličejem napřed na podlahu oktagonu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC_Tibet (@ufc_tibet)

William Knight sice zápasí v polotěžké váze, ale se svou výškou 178 centimetrů za soupeři trochu zaostává. Co však nemá na výšce, to má ve svalech. Jeho ruce připomínají stehna bojovníků bantamové váhy a za jeho ramena by se nemusel stydět ani Francis Ngannou. Dokonce o něm koluje legenda (kterou Knight slíbil v budoucnu prokázat na videu), že na benchpressu zvedl v jedné sérii 47x za sebou 225 liber (cca 102 kg), čímž by se tak dost možná stal nejsilnějším bojovníkem v UFC.

Dnes už se málokdy vidí zápasník s tak velkou silou a muskulaturou, především proto, že svaly spotřebují spoustu energie a kyslíku, což jsou v oktagonu (zvláště pak v pozdějších kolech) velice ceněné komodity.

Knight si ale svůj styl přizpůsobil své postavě, nikam se bezhlavě nehnal a šetřil svoji energii. Fabia Cheranta před sebou neustále tlačil a svými velice tvrdými kopy na nohy, břicho i hlavu, si zjednával dostatečný respekt.

Cherant sice občas zahrozil údery, ale Knight se jim většinou dokázal vyhnout tím, že se zaklonil. To kritizovali komentátoři a správně poukazovali na to, že příliš velký záklon je nebezpečný, protože jej může soupeř potrestat. Ale jen co to dořekli, přišel ze záklonu Knightův nenápadný levý hák, kterým svého soupeře naprosto uzemnil.

Sám Knight byl efektivitou svého úderu překvapený: „Když jsem mu dal ten úder, tak jsem čekal na jeho kontr, abych ho vzal na zem. A najednou vidím, jak kolem mě padá tělo. A tak se na to dívám a říkám si ‚Kdo to je? Je to můj soupeř, který ještě před chvílí stál?‘. A pak jsem se podíval znova a říkám si ‚No dop*dele!‘. Tak jsem mu dal ještě pár ran, než mě rozhodčí odtrhnul,“ řekl Knight po zápase na tiskové konferenci.

Po dnešku si tak tento americký silák připsal svoji desátou výhru v kariéře a celkově devátý knockout. Za své tvrdé ukončení dostal navíc bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články