Za chyby se platí. Bojovník nesplnil váhu, a tak nedostal milionový bonus, přestože si ho za epickou bitvu zasloužil

Za chyby se platí. Bojovník nesplnil váhu, a tak nedostal milionový bonus, přestože si ho za epickou bitvu zasloužil Erosa a Peterson si nic nedarovali. | zdroj: Profimedia

Byl to zápas, na který se bude ještě dlouho vzpomínat a na konci roku bude dost možná připomínán jako jeden z nejlepších letos. Zároveň je to ale příběh o jednom smolaři, který za nesplněný váhový limit zaplatil nepříjemně vysokou cenu.

V zápase mezi Julianem Erosou a Stevenem Petersonem bylo dost zlé krve. Druhý jmenovaný si totiž vzal dost osobně, že si ho soupeř dovolil vyzvat, a pak mu ještě vypisoval na sociálních sítích. Plánoval ho tedy ošklivě zbít a nejlépe ukončit tvrdým KO. 

To první se celkem povedlo, ale Erosa samozřejmě vracel zpátky. V úvodním kole byl dokonce o dost aktivnější a s rukama sebevědomě nízko Petersona naháněl po kleci. Akční pětiminutovku uzavřeli oba divokou pěstní výměnou.

Peterson nastupoval do druhého kola s pořádně zkrvaveným obličejem, trefoval ale víc. A když zhruba v polovině jeden z jeho úderů soupeřem zacloumal, vydal se na lov. Erosa se rázem ocitl ve velkým problémech, ale i když schytával jeden úder za druhým a občas se mu trochu podlomila kolena, stále zůstával při smyslech. Dokonce natolik, že rozjetého agresora zastavil parádním loktem z otočky a karta se rázem obrátila.

Zajímavé byly rady trenérů během minutové pauzy. Zatímco na Erosu apelovali, aby si zvednul ruce a lépe se kryl, Petersona se zase snažili krotit, aby nebláznil a nechodil do bezhlavých přestřelek. Marná snaha, zápas pokračoval ve třetím kole v podobně šíleném tempu jako předtím.

Erosa už toho ale asi začínal mít dost, a tak se vrhl po takedownu. Povedlo se mu sice boj přenést na zem, ale skončil v gilotině, která vypadala dost pevně utažená. Nakonec se mu ale možná i díky krvi, která z Petersona tekla, podařilo hlavu dostat ven.

Pokračovalo se v postoji, a přestože již oba byli viditelně dost unavení, odmítali zpomalit a vzdát se. Erosa dokonce začal verbálně hecovat a zápas v neuvěřitelném tempu pokračoval až do samotného konce, kdy přilétl dokonce kop ze salta.

Výsledek? 2:1 pro Erosu. Ten se navíc narozdíl od poraženého mohl těšit i na pozápasový bonus. Peterson totiž o více než kilo a půl nesplnil váhový limit pérové divize (66 kg), a tak na něj neměl nárok, i kdyby předvedl sebelepší výkon. Možná, aby UFC vyslalo jasný signál i všem budoucím hříšníkům, věnovalo i druhou polovinu vítězovi, který si tak v přepočtu přišel na více než 2 miliony korun. Poraženého může chlácholit snad jedině to, že si po takové válce určitě získal nejednoho nového fanouška.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články