Úvod UFC turnaje přinesl ošklivé zranění i druhý nejrychlejší debut historie

Úvod UFC turnaje přinesl ošklivé zranění i druhý nejrychlejší debut historie Velice ošklivé zranění paže Denise Bondara. | zdroj: Profimedia

Dvě rozdílné premiéry v UFC. Ukrajinec si odnesl hodně nepříjemně pochroumanou paži, Američan vítězství po KO za 16 vteřin.

Malcolm Gordon vs. Denis Bondar

Kanaďan Malcolm Gordon, jenž se v minulosti mihl také v Bellatoru, neměl své začátky v UFC zrovna zářivé a z prvních dvou zápasu odešel se sklopenou hlavou a dvěma porážkami. Tuto negativní bilanci se mu minulý rok povedlo zlomit vítězstvím nad bratrem šampiona muší váhy Franciscem Figueiredem a dnes v noci chtěl proti nováčkovi v organizaci Denisi Bondarovi potvrdit vzrůstající formu.

Do Ukrajince tak od prvních vteřin vlétl a tvrdou kombinací ho zatlačil až k pletivu. Bondar se však nechtěl nechat zahanbit a povedeným takedownem převedl zápas na zem. Tam se ale dařilo lépe Gordonovi, jenž se několikrát snažil vymyslet nějakou kloudnou páku, což se se mu ale nakonec nepodařilo a duel se na chvíli vrátil do postoje.

Gordon nepolevoval a vzápětí podkopl protivníkovi nohy a chtěl pokračovat v útočení. Jeho protivník ale po dopadu začal hlasitě a bolestivě křičet a rozhodčí raději zápas ukončil. Následný velice letmý záběr, který odhalil původ bojovníkova řevu, byl opravdu jen pro silné povahy. Bondarova levá paže se totiž nacházela v naprosto nepřirozeném úhlu a bylo jasné, že se v zápase pokračovat nemůže.

Gordon tak oslavil poměrně rychlé (1:22) druhé vítězství v UFC, ale radost z něj přirozeně úplně neměl. V krátkém pozápasovém rozhovoru pouze prozradil, že by chtěl nějakého bojovníka z nejlepší patnáctky muší divize a posléze svému oponentovi popřál co nejrychlejší uzdravení. Okamžitě poté se odebral do šaten.

Chidi Njokuani vs. Marc-André Barriault

I Američan Chidi Njokuani si jako první vyzkoušel Bellator, kde působil hned několik let. Zde sice především střídal výhry s prohrami, ale díky svému ofenzivním stylu si v loňském roce vysloužil místo v reality show Dana White’s Contender Series, kde potvrdil svoji pověst a po TKO ve třetím kole si vysloužil smlouvu s UFC. Dnes v noci tak prožil proti zkušenému Kanaďanovi Marcu-Andrému Barriaultovi svůj debut.

A byla to premiéra jako hrom. Njoukani zabral střed oktagonu odkud vypálil tvrdý pravý hák, kterým Barriaulta zasáhl na čelist a posadil ho doslova na zadek. Na podlaze se na něj okamžitě vrhl a začat ho mlátit hlava nehlava a bylo jasné, že tento duel nebude mít dlouhého trvání. To ostatně usoudil také rozhodčí, který po pouhých 16 vteřinách ohlásil konec.

Njoukani, jenž si díky tomuto vítězství připsal druhý nejrychlejší debut v historii UFC, po zápase jenom zářil. „Takhle by měl vypadat první zápas, ne?“ ptal se Michaela Bispinga v pozápasovém rozhovoru. „Chtěl jsem ho zatlačit dozadu a úplně jsem nečekal, že se tohle stane, ale jsem za to šťastný. Teď chci, aby všichni věděli, že jsem si sem přišel pro pás.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články