Zábavná přestřelka Bautisty se Sonem a další výsledky z prelims UFC San Antonio

Zábavná přestřelka Bautisty se Sonem a další výsledky z prelims UFC San Antonio Mario Bautista vs. Jin Soo Son, UFC San Antonio | zdroj: Profimedia

Série zápasů bez KO měla i tak několik skvělých střetů a momentů.

Mario Bautista vs. Jin Soo Son

Velmi zábavný akční mač. V prvním kole se oba nadějné bantamy držely jen v postoji a střídaly se v kopech a kombinacích, občas přerušených klinčem. V druhém kole ale začala přestřelka. Od poloviny zápasu už oba kašlali na komplexnější obranu a vzduchem létaly bomby s úmyslem toho druhého prostě knockoutovat. Žádná snaha o držení distancu a nebo snad snahy o pouhé bodování. Oba chtěli vyhrát KO.

O něco úspěšnější byl Bautista a to především díky klinči, kdy se povedlo několik skvělých loktů a také úderů ramenem – tohle není obvyklá technika a hlavně, málokdy ji uvidíte tak jako v Bautistově podání. Ve třetím kole tempo nepolevovalo. Vyčerpaní bojovníci do sebe bušili a publikum to odměňovalo nadšeným potleskem. Popravdě, polovina fighterů z bantamu by po takovéto nakládačce asi skončila na zemi, ale oběma borcům jejich brady vydržely. Nakonec boj dospěl do finále a rozhodlo se na body a to ve prospěch efektivnějšího Bautisty.

Vítěz: Mario Bautista – na body

 

Domingo Pilarte vs. Felipe Colares

Zápas nižší úrovně. Colares byl od začátku agresivnější, nicméně po většinu času nepříliš efektivní. Tlačil sice Pilarteho na pletivo a dostal se i k takedownu, ale když došlo na ohrožení, pocházelo spíš od Pilarteho pokusů o submisi – kimura, armbar… Momentum se přesunulo koncem druhého kola, kdy se Colares unavil. Po takedownu ve třetím strávil většinu kola s Pilartem na zádech a tvrdě utaženým body trianglem. Ubránil se ale řetězci pokusů o rear naked choke a zvítězil na body, i když jen na split decision. Oba borci mají potenciál, ale zápas sám byl spíš slabší.

Vítěz: Felipe Colares – na body (split decision)

  Ray Borg Ray Borg - Gabriel Silva, UFC San Antionio | zdroj: Profimedia Ray Borg vs. Gabriel Silva

Viz náš článek o trnité cestě Raye Borga za vítězstvím

modafferi maia Roxanne Modafferi vs. Jennifer Maia, UFC San Antonio | zdroj: Profimedia Roxanne Modafferi vs. Jennifer Maia

Opakování duelu ještě z Invicty, kdy zvítězila Maia. Jinak šlo o velmi utahaný zápas, kdy se sympatická veteránka Modafferi snažila Maiu dostat na zem, a to se ji nedařilo. Místo toho měla stále poznamenanější obličej a bylo vidět, že na konci druhého kola už rezignovala. Maia se v ofenzivě nepřetrhla a jen čekala s countery na „Roxy“ a tak jsme se dočkali nudného vítězství na body.

Vítězka: Jennifer Maia – na body

  alvey abreu Sam Alvey vs. Klidson Abreu, UFC San Antonio | zdroj: Profimedia Sam Alvey vs. Klidson Abreu

Sympaťák Alvey nikdy neoslňoval aktivitou, ale měl vždy sílu na nějaké to KO. První kolo to potvrdilo, tedy kromě KO. Zády ke kleci Alvey čekal na Abreuho chybu, která ale nepřicházela. Takže pomalý zápas, který se rozproudil až ke konci prvního kola, kdy si oba borci dvakrát natrefili čelist a Abreu Alveyho naštval kolenem po zazvonění zvonu označujícího konec kola.

Abreu ale byl aktivnější a první kolo mu patřilo, což není pro „Smiling Sama“ dobrá vizitka, protože Abreu je primárně grappler. To dokázal v druhém kole, kdy Alveyho dostal na zem. Ten ale pozici otočil a z full guardu začal trefovat, a tak Abreu raději vstal. I tak m patřilo i druhé kolo. Třetí kolo bylo těsnější, rozhodčí jej mohli dát i Alveymu, ale v jinak velmi neobratném zápase na body jasně vyhrál Klidson Abreu. Alveyho překvapení pak těžko někdo mohl chápat.

Vítěz: Klidson Abreu – na body

  pennington aldana Raquel Pennington vs. Irene Aldana, UFC San Antonio | zdroj: Profimedia Raquel Pennington vs. Irene Aldana

Akční souboj, který měl odpovědět, zda má bývalý vyzývatelka Raquel Pennington nejlepší roky za sebou a zda je Irene Aldana opravdu velkou nadějí ženského bantamu. Obě dámy předváděly skvělý box, ale zatímco v prvním kole platilo, že Pennington trefuje silnější rány a Aldana víc slabších, ve druhém sice Aldana už krvácela, ale natrefovala několik skvělých loktů.

Ve třetím se boj překvapivě přesunul na zem. Rachel šla do takedownu a Aldana skočila po leglocku. Z něj přešla na calf slicer a Pennington se musela začít bránit velmi bolestivému chvatu. Aldana jej ale ztratila a nakoupila za to cca deset krátkých úderů do hlavy. Pokusila se o další leglock, ale Pennington přešla do vlastního pokusu o submisi, arm triangl a ten pustila nejprve kvůli armbaru a pak prostě proto, že mohla Aldaně nasypat další sérii krátkých úderů.

Vítězka: Raquel Pennington – na body (split decision)

Alex Caceres vs. Steven Peterson

Jak se čekalo, chaotický Caceres, alias Bruce Leeroy byl aktivnější v postoji, zatímco Peterson čekal na možnost předvést svůj grappling. To se mu podařilo na konci prvního kola a Caceres byl rád, že utekl ze tří pokusů o rear naked choke a neck crank a nakonec ho zachránil až zvon oznamující konec kola. Pak se ale ukázalo, že si z něj odnesl zlomenou ruku a na jeho výkonu se to projevilo.

Ve druhém kole už jej Peterson naháněl po oktagonu a Caceres už tolik nezapojoval ruce. I tak se mu ale jeho skvělým pohybem dařilo držet se z cesty přímočarému soupeři a občas alespoň polechtal jeho břicho kopem. Navíc pak začal zapojovat zdravou pravou ruku a víc a víc direktů z ústupu otevíralo Petersonovu tržnou ránu na hlavě. Druhé kolo tak patřilo Caceresovi a kamera ukázala, jak trenér strašlivě seřval Petersona.

Třetí kolo začalo stejně. Caceres kolem protivníka skoro tančil a sázel občas úder pravačkou. Začalo se mu ale zavírat levé oko a za to, že mu funguje strategie, mohl děkovat jen Petersonovi, který frustrovaně chodil za ním a vůbec se mu nedařilo zkracovat úhly, kudy mu Caceres neustále utíkal. Na zem jej dostal až padesát vteřin před koncem, kdy už nezkoušel grappling, ale prostě sázel lokty pod sebe. Ale ani to mu nepomohlo a prohrál na body.

Vítěz: Alex Caceres - na body

Nejnovější články