Zachrání Jorge Masvidal turnaj UFC 251? East Coast gangster jedná o titulovém zápase s Kamaru Usmanem

Zachrání Jorge Masvidal turnaj UFC 251? East Coast gangster jedná o titulovém zápase s Kamaru Usmanem zdroj: Profimedia

Kamaru Usman a Jorge Masvidal se nemají v lásce a nyní mohou spory ukončit uprostřed oktagonu. Zaplatí Dana White tučnou částku a domluví nejočekávanější duel roku?  

Pandemie koronaviru ve světě stále neutichá a přibývají rekordní počty nakažených. Nemoc teď bohužel zasáhla i nejočekávanější turnaj letošního roku - UFC 251. Brazilský zázrak Gilbert Burns byl pozitivně testován a stažen z hlavního zápasu. Nastoupí za něj jako náhradník populární Jorge Masvidal?

Burns měl v minulém týdnu odcestovat do Abu Dhabí, ale před odletem byl pozitivně testován a odstraněn z hlavního zápasu. Dana White nechce o turnajový vrchol přijít a dle dostupných informací jedná právě s držitelem BFM pásu Jorge Masvidalem. 

Jorge Masvidal se rád oslovuje titulem “na ulici neporažený” a během loňského roku získal status superhvězdy. Před fanoušky v Liverpoolu ukončil domácího miláčka Darrena Tilla a posunul se tak mezi elitu welterové divize. V polovině loňského roku pak předvedl něco naprosto nevídaného, když během pouhých pěti sekund naskočeným kolenem uspal Bena Askrena a připsal si nejrychlejší knockout v dějinách UFC.

Syn kubánských přistěhovalců získal díky rychlému KO obrovský hype, kterého si všiml Nate Diaz a vyzval Masvidala na souboj. UFC hledalo titulový zápas na turnaj UFC 250 a pro oba aktéry připravilo pás o “největšího zlouna v UFC”. Masvidal Diaze totálně přejel a nebýt Natovy železné brady, zápas skončil v prvním kole. Diaz ustál Masvidalův tlak, ale zápas po třetím kole ukončil lékař kvůli obrovské tržné ráně nad Natovým obočím. “Gambred” tak získal jedinečný pás a zařadil se mezi titulové vyzyvatele. 

UFC poté sice několikrát nabídlo Masvidalovi smlouvu na titulový zápas, ale ten ji odmítl kvůli špatnému finančnímu ohodnocení. Sáhne Dana White hluboko do kapsy a pošle zápasníkům tučnou výplatu? Smlouva zatím sice nebyla podepsána, ale Kamaru Usman zveřejnil příspěvek, že je připraven bojovat. 

Masvidalův manažer Malki Kawa na instagramu publikoval video, kde držitel “BMF” titulu podstupuje test na Covid-19. Pokud obě strany k zápasu přistoupí, musí Masvidal podstoupit další test po příjezdu do Las Vegas. Tam zůstat 24 hodin v karanténě a poté sednout na letadlo a odletět směr Abu Dhabí. Tam podstoupí další test, zůstane 24 hodin v karanténě a pokud budou výsledky negativní, může v sobotu zápasit. 

Jestli Masvidal k zápasu nastoupí, opravdu potvrdí svou přezdívku “Gamebred”. Během týdne bude muset přeletět celý svět, podstoupit několik testů na Covid, navážit 170 liber a nastoupit proti nejlepšímu wrestlerovi v divizi. A to chce vážně odvahu. Na druhou stranu může jen získat. Pokud neuspěje, prohraje s právoplatným šampionem v zápase, který přijal týden před jeho konáním. 

Brett Okamoto, který zná zákulisí UFC jako málokdo jiný tvrdí, že k zápasu skutečně dojde. Jestli se jeho slova potvrdí se dozvíme během několika příštích dní.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články