Jediný zápas, kdy se Jorge Masvidal doopravdy bál

Jediný zápas, kdy se Jorge Masvidal doopravdy bál zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal má rozhodně pro strach uděláno, ale ze zápasu s Yvesem Edwardsem byl opravdu vyděšený.

Každý z nás má někdy v životě strach. Je to základní lidský pud a mají ho samozřejmě i bojovníci MMA, i když tak často nepůsobí. Například držitel titulu „Baddest Motherfucker“ (BMF) Jorge Masvidal na svém YouTube přiznal, že největší hrůzu měl z konfrontace s bahamským bojovníkem Yvesem Edwardsem, se kterým se střetnul v roce 2007 v rámci organizace Bodog Fight.

„Když jsem šel do tohohle fightu, tak jsem byl nervózní,“ říká Masvidal. „Byl jsem vyděšený. Ze všech chlapů, se kterýma jsem ve své kariéře bojoval, byl pravě on tím, kdo mě opravdu rozhodil, takže jsem si jen řekl: ‚Do prd*le.‘ Viděl jsem, co lidem dělal. Byl brutální a jeho styl mi neseděl v mnoha směrech. Tehdy jsem trénoval jako blázen. Sám jsem chodil na zem, protože jsem nechtěl, aby tohle individuum zřídilo můj obličej. Měl jsem hodně respektu.“

A bylo také proč. Edwards byl ofenzivní šílenec, který neměl slabých stránek. Jeho styl, jenž on sám pojmenoval „thugjitsu [drsné jitsu],“ vešel do historie. „Kombinace všech způsobů bojování tvoří ultimátní zápasy,“ vysvětloval. „Box, thaibox, wrestling a BJJ hrají v thugjitsu stejně důležitou roli. Žádné z těchto bojových umění nemůže být samostatně úspěšné. Úplného bojovníka dělá kombinace dvou, tří a nebo více stylů.“

Edwards hrál vabank. Rozhodně nepatřil k těm neporazitelným a své přemožitele našel, ale pokud si jeho oponent nedal pozor, tak ho opravdu ošklivě zřídil. KO úderem, kopem nebo jakoukoliv submisí. Nic z toho mu nedělalo problémy a jeho statistiky jsou v tomto ohledu dechberoucí. Za svojí teď už ukončenou kariéru zničil 16 soupeřů knockoutem a 17 donutil odklepat.

Masvidal si s ním ale nakonec dokázal poradit. Projevil především nervy ze železa a překonal svůj strach. Všechny kombinace dokázal s přehledem vracet a sám se několika perfektně vyhnul. Ve druhém kole dokonce Edwardse dostal na zem, kde se celou dobu držel nahoře. A než prostřední část skončila, tak ho také zvládl ukončit skvělým kopem na bradu. Už v tu dobu se rodila další hvězda UFC a vy se na celý zápas můžete podívat pod článkem.

Zdroje:  YouTube Jorge Masvidal , tisková zpráva

Nejnovější články