McGregor půjde nejspíše o titul a Masvidal si to konečně vyřídí s Usmanem

McGregor půjde nejspíše o titul a Masvidal si to konečně vyřídí s Usmanem zdroj: Profimedia

Situace v lehké a welterové divizi UFC se konečně začíná vyjasňovat.

 

Když se Conor McGregor vrátil ze svého odpočinku, rozvířil vody hned ve dvou divizích najednou. Už před zápasem s Cowboyem měl od prezidenta UFC Dana Whita slíbeno, že v případě vítězství dostane příležitost poprat se o titul v lehké váze. Sice to moc nedávalo smysl, protože Conor nezápasil rok a půl a poslední výhru měl nad Eddiem Alvarezem v roce 2016 a hlavně zápas s Cowboyem byl ve welterové váze… ale je to Conor McGregor a ten fakticky určuje pravidla hry.

Po Conorově famózní výhře nad Cowboyem do hry začala vstupovat jména potenciálních soupeřů jako např. Masvidal, Gaethje, Usman nebo dokonce i Diaz. Nic z toho se však nejspíše konat nebude.

Dana White totiž nedávno řekl, že Jorge Masvidal bude v červenci zápasit se šampionem welterové divize, Kamaru Usmanem:

„Bude to ve Vegas,“ řekl White. „Vždycky jsme měli takový plán, ale pak se před pár dny málem porvali. Nechtěli jsme to vyhlašovat ještě teď, ale ta jejich strkanice mě k tomu přinutila,“ reagoval UFC prezident na incident mezi Masvidalem a Usmanem (bližší info v našem článku).

Ben Askren - Jorge Masvidal zdroj: Profimedia

Jelikož Masvidal byl jedním z hlavním „favoritů“ na soupeře proti McGregorovi, začalo se znovu spekulovat, s kým se tedy irská superstar utká jako s dalším.

Dana White nakonec v show Willa Caina prozradil, že s největší pravděpodobností bude Conor bojovat s vítězem zápasu mezi Tonym Fergusonem a Khabibem Nurmagomedovem.

„Khabib a Tony budou bojovat v Brooklynu a Conor bude pravděpodobně bojovat s vítězem tohoto souboje,“ řekl White.

Protože je Khabib muslim a bude držet po zápase s Tonym měsíční půst Ramadán, plánuje Dana White možnou kolizi McGregora s Khabibem až na podzim roku 2020.

„Ramadán bude hned po zápase s Tonym, takže se bavíme o podzimu. Září, říjen, listopad,“ označil možné datum White.

Je zajímavé, že většina fanoušků, a dokonce i sám Dana White, naprosto odepsali jako možného vítěze Tonyho Fergusona. Je pravda, že Khabib je fenomenální bojovník, ale Tony Ferguson neprohrál od roku 2012 a vyhrál 12 zápasů za sebou. Navíc to byly zápasy proti těm nejlepším v divizi a Tony je z větší části dokázal naprosto přejet. Ferguson tak bude zcela určitě dosud nejtěžším testem pro neporaženého Dagestánce.

Pokud by však Conorův zápas proti Khabibovi (nebo Tonymu) byl až na podzim, nabízí se otázka, jestli Conor neplánuje bojovat proti jinému soupeři dříve. Nedávno totiž zmínil, že by chtěl být tento rok velice aktivní a rád by stihl 3 až 4 zápasy.

U Conora McGregora je možné úplně všechno a tak by nebylo úplně nereálné, že kdyby zase zabrouzdal do boxerských vod a dal si mezitím odvetný zápas s Floydem Mayweathrem, o kterém se vyjádřil, že tentokrát už jej určitě porazí.

 

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články