Zápas, který na body určitě neskončí. Těžké váhy Aspinall a Pavlovich vyhlížejí další rychlé vítězství

Zápas, který na body určitě neskončí. Těžké váhy Aspinall a Pavlovich vyhlížejí další rychlé vítězství Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall | zdroj: Getty Images

Na nadcházejícím UFC 295 nás jako hlavní zápas čeká souboj Procházka versus Pereira, jehož se praví fanoušci MMA nemůžou dočkat. Ale ti, co pozorně sledují těžkou váhu, se možná ještě více těší na zápas dvou z vycházejících hvězd téhle královské divize, o jejichž souboji se mluví již delší dobu a dočkali jsme se ho mnohem dříve, než se očekávalo.

Těmi, kdo v zápase budou účinkouvat, jsou Tom Aspinall a Sergei Pavlovich. Oba dva se mohou pyšnit ukončeními, které jsou i na jejich váhovou kategorii až šílené. Průměrný čas v kleci prvního zmiňovaného jsou 2 minuty a 19 vteřin, zatímco druhý má čas jen o čtyři vteřiny delší. 

Tom Aspinall, který jako jeden z mála zápasníků reprezentuje v UFC Anglii, veškeré své zápasy ukončil. V „lize mistrů“ má jen jedinou prohru, která ale nepřišla úplně jeho vlastní vinou. V zápasu s Curtisem Blaydesem svého soupeře nepříjemně kopl a ošklivě si poranil nohu. Po zápase ho zdravotníci museli odnést na nosítkách a jeho protivník výhru ani trochu neslavil. Prohlásil, že doufal, že oba budou moct ukázat, co v sobě mají, a ten lepší zvítězí. Aspinall si tedy na rok musel dát pauzu, přičemž se o něm na sociálních sítích moc nemluvilo. Svým návratem ale všem velmi rychle osvěžil paměť, když během minuty a třinácti vteřin ukončil Marcina Tyburu. 

Na sociálních sítích se následně začaly objevovat výzvy k tomu, ať si zazápasí s Cirylem Ganem, nebo přímo s Pavlovichem, který byl v tu dobu na prvním místě divize. Jak jsme na záčátku avizovali, druhého zmiňovaného souboje jsme se dočkali velmi rychle. Jon Jones se totiž zranil a očekává se, že bude až osm měsíců mimo hru.

Aspinallův protivník není někdo, koho je radno podceňovat. V UFC má též jen jednu prohru, kterou mu v jeho debutu v organizaci uštědřil Alistair Overeem. Tomu sice v roce 2018, kdy se zápas udál, bylo už 38 let a nebyl to již legendární Ubereem, na kterého fanoušci se slzami v očích rádi vzpomínají. I tak to ale byl obávaný veterán, který Pavloviche vzal na zem, kde ho zasypal údery a připsal si krásné ukončení v prvním kole.

Ruský golem se ale po zápase nevzdal a všechny své nadcházející zápasy vyhrál hned v prvním kole. Upozornil na sebe hlavně ukončením Lewise za 55 vteřin, které sice bylo trochu sporné, protože se Američan hned zvedl a začal vše rozporovat, ale z pohledu rozhodčího bylo logické. Ve svém následujícím zápase ještě o sekundu rychleji ukončil vycházející hvězdu Taie Tuivasu, který se přiznal, že po pár prvních úderech, co schytal, věděl, že nejspíše už prohrál. 

Jeho dalším soupeřem byl již zmiňovaný Curtis Blaydes, o kterém si mnoho fanoušků myslelo, že na Pavloviche bude mít recept a na zemi ho ukázkově vyškolí. To se ale nestalo a Sergei si tak připsal další ukončení v prvním kole.

Jsme tedy svědky zápasu, o kterém by bylo troufalé tvrdit, že se dostane k bodovým rozhodčím. O tom, kdo se v budoucnu utká s Jonesem/Miocicem se ale dá pouze spekulovat. Když jde o dva muže, kteří jsou zvyklí, že zápas končí po pár minutách, stát se může cokoliv.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články