Zápas mezi Procházkou a Reyesem se odkládá, americký bojovník nemůže nastoupit!

Zápas mezi Procházkou a Reyesem se odkládá, americký bojovník nemůže nastoupit! zdroj: Profimedia

Dlouho očekávaný souboj českého samuraje a amerického devastátora se odkládá kvůli zranění Dominicka Reyese.

Bohužel se potvrdilo, že zápas mezi Dominickem Reyesem a Jiřím Procházkou se odkládá a 27. února se tak dlouho očekávaného souboje mezi oběma špičkovými bojovníky polotěžké divize nedočkáme.

Dominick Reyes byl totiž nucen ze zápasu odstoupit kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Trenér Jiřího Procházky, Martin Karaivanov ale oznámil, že zápas se jen odkládá, a to pravděpodobně o 6 týdnů. To je dobrá zpráva nejen pro české fanoušky, ale také pro Jiřího Procházku, který se na zápas s „Devastatorem“ připravoval velice svědomitě a tvrdě.

Jeho trenér se na to ale dívá z té pozitivní stránky a bere tuto komplikaci jako příležitost se na Reyese připravit ještě lépe:

„Měli jsme focus na 27. února, teď si Jiří malinko odpočine, uvolní a budeme pokračovat. Trochu se nám fáze vrátí, tedy silová a obecná, poté využijeme více sparingů. Bereme to tak, že budeme lépe připraveni a vyladíme drobnosti, na kterých chceme pracovat,“ řekl Karaivanov pro server sport.cz.

Ani Jiří Procházka z odložení svého životního zápasu nedělá velkou vědu a přeje svému soupeři, ať se brzy uzdraví:

„Zápas 27.2.2021 byl sice odložen, ale na zápas s Dominikem se co nejdříve těším. Teď mu přeji brzké uzdravení,“ napsal český samuraj na svém instagramu.

Okolnosti Dominickova zranění nejsou známa, jisté však je, že na místo původního hlavního zápasu se tak posunul duel mezi surinamským bombérem Jairzinho Rozenstruikem a stoupající neporaženou hvězdou Cirylem Ganem.

Dominick Reyes byl ještě donedávna neporaženým vyzyvatelem, který se minulý rok utkal s Jonem Jonesem o titul. Zápas sice prohrál na body, ale jednalo se o velice kontroverzní rozhodnutí, protože zápas to byl velice těsný a podle mnoha expertů i fanoušků měl být vítězem právě Reyes. Ten dostal o půl roku později možnost reparátu a o uvolněný titul se utkal s Janem Blachowiczem. Ten jej ale zaskočil svoji tvrdostí a tlakem a ve druhém kole jej knockoutoval.

Bývalý šampion japonské organizace RIZIN FF, Jiří Procházka, je v UFC jen krátce, ale už svým prvním zápasem si získal spoustu pozornosti a nových fanoušků. V srpnu totiž velkolepým způsobem knockoutoval bývalého vyzyvatele Volkana Oezdemira, který do té doby nikdy nezažil ukončení na KO. Se svým výkonem sice Procházka nebyl úplně spokojený, hlavně proto, že v zápase od Oezdemira schytal pár tvrdých ran, ale lepší debut si v UFC přát nemohl.

Reyes je v současné době na třetí příčce žebříčku polotěžké váhy a v případě vítězství nad ním, by se Jirka Procházka, který je teď na 5. příčce, dokázal vyšvihnout na špičku polotěžké váhy a ocitl by se velice blízko titulové šanci.

 

Zdroje:  Sport.cz , mmajunkie.com , Jiří Procházka - Instagram

Nejnovější články