„Zápas v kleci? To je pro mě ta nejlehčí věc na světě,“ říká Neil Magny před zápasem s kazašskou hvězdou

„Zápas v kleci? To je pro mě ta nejlehčí věc na světě,“ říká Neil Magny před zápasem s kazašskou hvězdou zdroj: Profimedia

Neil Magny bude bránit dveře do nejlepší desítky welterové divize proti neporaženému Shavkatovi Rakhmonovi z Kazachstánu. V zápase od něj ale žádný stres nečekejte.

Sympaťáka a veterána Neila Magnyho čeká v neděli ráno náročný zápas s dosud neporaženým kazašským bojovníkem Shavkatem Rakhmonovem. Ten je v současnosti na patnácté pozici ve welterové divizi a chtěl by se dostat na desátou příčku v žebříčku, která patří právě Magnymu.

Většinou výše postavení bojovníci nechtějí bojovat s níže postavenými soupeři, protože nemají moc co vyhrát, ale mohou naopak ztratit svoji pozici. Pro Neila Magnyho to ale zas takový význam nemá, protože chce být především aktivním bojovníkem a nechce ztrácet čas.

„Samozřejmě, každý chce pokaždé bojovat s výše zařazeným bojovníkem, ale pokud to není v tuto chvíli možné, tak nechci sedět na zadku po dalších 6, 8, 10 měsíců a čekat na „perfektního“ soupeře,“ řekl Magny na tiskové konferenci před zápasem.

Navíc Shavkat Rakhmonov není jen tak nějakým obyčejným bojovníkem. Tento talentovaný borec má za sebou 15 zápasů bez porážky, přičemž všechny své soupeře dokázal ukončit před limitem. Pro Magnyho tak představuje zajímavou výzvu, i když on sám je přesvědčený, že kazašskému soupeři připraví první prohru v kariéře:

„V podstatě každý, kdo se dostal do UFC byl v jednu chvíli neporažený. A pak sem přijdeš a postaví tě před absolutní zvíře a ty si řekneš ‚a sakra, tohle je úplně jiná úroveň‘. A když se podívám na Shavkata, myslím si to samé. Tenhle chlap je určitě talentovaný, má 15 výher a žádnou porážku, to se samozřejmě nestane náhodou. Musíš být konzistentní a dělat něco dost dobře, abys měl takovou statistiku, ale na druhou stranu nebojoval se zkušeným veteránem jako jsem já, nebojoval s chlapama, se kterými jsem bojoval já. Takže mým cílem mu bude ukázat, že tady jsou určité úrovně.“

Konkrétní taktiku na všestranného kazašského soupeře Neil neprozradil, ale řekl, že mu chce vnutit svůj způsob boje a nedat mu příliš prostoru: „Bude to velmi dominantní zápas, on ale nebude dominovat,“ zasmál se Magny. „Plánuju dominovat v zápase od začátku do konce a nemůžu se dočkat a udělat to pro fanoušky vzrušující.“

Magny představuje pro Rakhmonova určitě největší výzvu v jeho dosavadní kariéře. Americký veterán bojoval s některými velice těžkými soupeři a častokrát dokázal odejít jako vítěz. Na jeho opasku tak visí skalpy takových bojovníků, jako třeba Robbie Lawler, Carlos Condit nebo Kelvin Gastelum. Oproti Kazachovi má navíc na kontě více než dvojnásobek zápasů, takže zkušenosti jsou určitě na jeho straně.

Silnou stránkou amerického bojovníka, je skvělá kondice a vytrvalost spolu s velice dobrým wrestlingem a grapplingem. Samozřejmě umí i rozdávat údery v postoji, ale tam by mohl mít navrch spíše Rakhmonov, takže lze předpokládat, že se bude Magny snažit dominovat spíše na zemi. Velice silnou stránkou je i Magnyho mentalita, kdy se nenechá zlomit, ale naopak láme své soupeře. Rodák z Haiti to připisuje především svým životním zkušenostem, proti kterým jsou pro něj zápasy v kleci jako procházkou v parku:

„Všechny věci, které jsem přežil v mém životě a věci, které byly na temných stránkách mého života… předzápasový týden a samotný zápas je ta nejlehčí věc, kterou jsem dělal. Jdu do klece na 15 – 25 minut, v zápase s pravidly… to je z daleka jedna z nejlehčích věcí, kterou jsem kdy udělal. Nebojuju ve válce, nejsem v nemocnici, kde doufám, že to můj syn zvládne, neztrácím ty nejdůležitější lidi kolem sebe… Takže skutečnost, že jdu do klece a dělám 15-25 minut to, co miluju, je doslova ta nejméně stresující věc na světě.“

Jak moc stresujícím pro něj nakonec bude zápas s kazašskou vycházející hvězdou se dozvíme už zítra. Hlavní karta turnaje UFC Vegas 57 startuje od 4 hodin ráno, takže zápas Magnyho a Rakhmonova přijde na řadu před 6. hodinou ranní.

Zdroje:  youtube - UFC

Nejnovější články