Zdvižený prostředníček. Ian Garry vysvětlil, proč na Magnyho v průběhu zápasu ukázal vulgární gesto

Zdvižený prostředníček. Ian Garry vysvětlil, proč na Magnyho v průběhu zápasu ukázal vulgární gesto Ian Garry vs. Neil Magny | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že Irsko má v UFC následníka Conora McGregora. Sebevědomého mladíka rozpálil výrok soupeře doběla a v oktagonu mu za to dal co proto.

 

 

Je mladý, dravý a mezi profíky v MMA ještě neprohrál. Když se Ian Garry chopí mikrofonu, sebevědomí z něj přímo čiší. Okatě připomíná svého slavnějšího krajana Conora McGregora, právě pod jeho vlivem se koneckonců dal na dráhu zápasníka a dokonce kvůli tomu přes protesty matky seknul se školou. Zatím to vypadá, že se mu sázka na tuhle kartu vyplatila.

O víkendu nastoupil ke svému šestému zápasu v nejslavnější organizaci UFC. Proti němu se postavil zkušený veterán Neil Magny, který sice zápas vzal jako náhradník týden předem, ale měl mít schopnosti na to, aby mladému talentovi zatopil. 

Garry samozřejmě toužil rozjet trashtalk, aby na sebe upoutal pozornost. Oproti tomu Magny se ve slovních přestřelkách nevyžívá, nakonec ale svému o dekádu mladšímu soupeři nabil na smeč. Před novináři totiž prohlásil, že se mladík chová jako namyšlený fracek a on mu dá výprask, aby ho naučil dobrému vychování, stejně jako to občas dělá se svým synem.

To samozřejmě neznamená, že by byl Magny nějaký násilník, Garry byl ale doslova v šoku z toho, co slyšel, a na tiskovce ho líčil jako vyvrhele, který by se nad sebou měl zamyslet a novináři by se ho ani neměli na nic ptát.

Zlá krev se přenesla i do zápasu. Hned na začátku se misky vah převážily na stranu sebevědomého Garryho, když poslal Magnyho dvakrát na zadek prvními dvěma calfkicky, aby ho následně nechal potupně vstát a posílal mu na stejné místo další a další kopy. To se samozřejmě brzy projevilo a 36letý veterán se sotva držel na nohou. Na rozdíl od Chrise Weidmana, kterého chvíli před tím potkalo to samé, ale nedokázal změnit střeh, aby bolavé noze ulevil.

Bylo vidět, že Garry touží získat další ukončení do sbírky, jak fanouškům sliboval. Ať se ale snažil sebevíc, nakonec se musel spokojit s dominantním vítězstvím na body, což pro něj nebyl problém. Pochválil se koneckonců hned po zápase:

"Říkal jsem vám, že jsem sakra dobrý. A nemyslím to jako blbec, vím to, trénuju s těmi nejlepšími na světě. Vím, čeho jsem schopný a co soupeřům můžu udělat. Mé načasování a rychlost jsou na jiné úrovni, ale je to především má inteligence," rozplýval se na tiskovce, kam jako obvykle dorazil k obleku. "Dnes jsem ho tam samozřejmě mohl ukončit, anebo by mě uškrtil, protože bych udělal hloupou chybu. Takže jsem vyčkával a rozebral jsem ho po všech směrech. Kdo to Magnymu udělal? Nikdo! Kdy jste naposledy viděli skóre 30-24? Khabib proti Barbosovi možná, kdysi dávno. A já to dnes večer dokázal!" (Takto zápas nabodoval pouze jeden ze tří rozhodčích, druzí dva dali 30-26, pozn. red.)

Působivé vítězství ale v trochu kalí fakt, že Garry během zápasu i po něm na soupeře ukazoval zdvižené prostředníčky. "Řekl mi, ať se mu klidím z očí. Tak jsem mu řekl: Jdi někam, d*bile, nebudeš mi říkat, co mám dělat," vysvětlil na poturnajové tiskovce.

Neil Magny vs. Ian Garry Neil Magny vs. Ian Garry | zdroj: Profimedia

"Magny je blbec a jsem rád, že jsem mu dal výprask. Nevím, kolik z vás o tom psalo, ale jakmile jsem ho to slyšel říct (výrok o synovi a bití, pozn. red.), tak jsem si říkal, že asi špatně rozumím. Pustil jsem si to znovu a můj bože. Nemůžeš něco takového říct a myslet si, že se nic nestane," vysvětloval dál Garry. Neil svým výrokem zřejmě narazil na citlivé místo. "Byl jsem jako děcko zmetek. Jsem přesně ten typ, co způsobuje problémy. Dostával jsem vařečkou, ale to neznamená, že to budu dělat svému synovi. Ne, musíte z toho kola vystoupit."

Pro svého soupeře ale Garry nakonec přecejen vydoloval i slova uznání: "Respektuju každého, kdo je ochoten se proti mě postavit v oktagonu. To musíš. Neil vzal zápas sedm dní předem," prohlásil, než opět sklouzl k sebechvále. "Ale to já taky. Není tady moc lidí, kteří by to udělali. Byl to soupeř z druhé strany spektra a já udělal tohle. To, co jsem udělal dneska, bylo tak snadné!"

Působivým vítězstvím se mladík s přezdívkou "Future" vyšvihl na 11. příčku welterové divize a vyzval populárního karatistu Stephena Thompsona, jemuž aktuálně patří sedmé místo. Právě "Wonderboy" měl původně figurovat místo Magnyho, zápas s níže postaveným soupeřem ale odmítl. Zda teď změní názor bude asi záležet i na tom, co mu UFC za souboj s vycházející irskou hvězdou nabídne.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články