Zmlátili se, objali a pak oba odešli do sportovního důchodu. I tak může vypadat konec kariéry MMA bojovníků

Zmlátili se, objali a pak oba odešli do sportovního důchodu. I tak může vypadat konec kariéry MMA bojovníků Ještě před chvílí si chtěli urazit hlavu, teď se společně rozloučili s kariérou bojovníka. | zdroj: Getty Images

Odcházení do sportovního důchodu může být i důstojné. Zak Cummings a Ed Herman po vzájemné bitvě položili oba rukavice na podlahu oktagonu a rozloučili se s diváky.

Občas se stane, že bojovníci nechají rukavice v oktagonu a odejdou do sportovního důchodu. Už ne tak často se však stává, že to po zápase udělají oba soupeři současně. Přesně to se však stalo na turnaji UFC Kansas City, když jak Zak Cumings, tak i Ed Herman sundali jednou provždy své rukavice.

Zápas v polotěžké váze vyhrál celkem přesvědčivě Cummings, když Hermana ukončil ve druhém kole na TKO a završil tak svoji kariéru vítězným způsobem. Už před zápasem se 38letý Zak Cummings nechal slyšet, že možná pověsí rukavice na hřebík a nakonec to ve svém rodném městě také udělal:

„Moc vám děkuji za veškerou podporu," řekl Cummings. "Tuto profesionální kariéru jsem začal v Missouri. Zápasil jsem tu před šesti lety, když UFC přišlo do Missouri, do Kansas City vůbec poprvé. O šest let později jsem tady mohl být znovu a vy lidi, jste se ukázali. Děkuji vám moc za vaši podporu, Mám vás rád, nemohl bych být vděčnější.“

Cummings vs. Herman Ed Herman vyhrál nad Zakem Cummingsem na TKO. | zdroj: Getty Images

"Opravdu jsem si nebyl jistý, co se stane," pokračoval vítěz zápasu. „Měl jsem ještě dva zápasy na svojí smlouvě, jeden mi zůstal. Nedokážu si představit lepší způsob, jak odejít, než před tímto publikem, před vámi všemi. Mám tři ukončení před limitem, ve třech různých váhových kategoriích v UFC. To se málokomu podařilo.“

"Na titul šampiona jsem to nedotáhl...“, přemohly Cummingse emoce, když k němu přišla jeho dcera.  „Po zranění jsem si nebyl jistý, jestli to ještě dokážu. Tahle holka se na mě podívala a řekla: 'Tati, chci tě vidět zápasit'. To je to, co táta dělá. Takový je táta," zakončil svou řeč Cummings, který oktagon opouští s bilancí 25-7.

Také jeho soupeř Ed Herman, ohlásil ve 42 letech odchod do důchodu. Sice neodešel vítězně, ale za svou kariéru se rozhodně nemusí stydět. 20 let se živil jako bojovník MMA a nasbíral bilanci 26-16, kdy bojoval s těmi nejlepšími. Do UFC přišel už v roce 2006, kam se dostal přes show The Ultimate Fighter 3.

„Chci jen poděkovat UFC, všem fanouškům a všem, kteří mě posledních 17 let podporovali,“ řekl Herman poté, co Cummingsovi pogratuloval k vítězství. „Jsem tady už dlouhou dobu. Chybí mi rodina, mám tu poprvé své děti. Nebojte se, kluci, táta je v pořádku. Mám vás všechny rád, moc vám děkuji za všechny ty skvělé roky. Byla to pořádná kariéra a myslím, že pověsím rukavice na hřebík tady v téhle kleci v Kansas City.“

Po tomto rozhovoru odhodil Herman rukavice na zem, kde už ležely ty od Cummingse, navzájem se oba poklonili a objali. Krásné sportovní gesto obou bojovníků, kteří ještě před chvilkou chtěli toho druhého knockoutovat.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články