Válečná sekera zakopána. Bývalí nesmiřitelní rivalové Jones a Cormier si vyměnili komplimenty

Válečná sekera zakopána. Bývalí nesmiřitelní rivalové Jones a Cormier si vyměnili komplimenty Daniel Cormier a Jon Jones | zdroj: Profimedia

Nemohli si přijít na jméno, jejich vzájemné zápasy patřily k těm nejvyhrocenějším v dějinách MMA. Po letech ale možná nečekaně dojde mezi Jonem Jonesem a Danielem Cormierem k usmíření.

Legendární zápasník Jon Jones se po letech vrátí do akce. Naposledy jsme jej mohli vidět v únoru roku 2020, kdy těsně obhájil titul polotěžké váhy proti Dominicku Reyesovi. Od té doby ale opustil záře reflektorů, aby nabral svaly a vyjednal si s UFC lepší smlouvu.

Přestože "Bones" fanoušky pravidelně ujišťoval, že ještě v oktagonu neřekl poslední slovo, mnozí již začali o jeho comebacku pochybovat. Na důvěryhodnosti mu ale ubíraly zprávy o přemrštěných finančních nárocích i všemožné skandály.

V loňském roce nicméně šéf UFC ujistil, že Jona brzy opět uvidíme bojovat. Ve vzduchu sice visel souboj s šampionem těžké váhy Francisem Ngannouem, ten se ale rovněž dohadoval s vedením na finančním ohodnocení, až nakonec nejslavnější MMA organizaci opustil nadobro.

Jones tak dostal nejvýše postaveného muže žebříčku – Ciryla Ganea, s kterým se utká 4. března na galavečeru UFC 285 v Las Vegas. Turnaj se kvapem blíží a mnozí fanoušci přemítali nad možností, zda bude velký titulový comeback komentovat někdejší Jonův arcirival Daniel Cormier, který nyní působí v roli komentátora a analytika. 

Toho Jones v minulosti ve dvou vyhrocených zápasech porazil. Nicméně výsledek druhého duelu byl nakonec anulován kvůli pozitivnímu nálezu zakázaných látek u Jona. Oba se vzájemně doslova nenáviděli a dokonce se na tiskové konferenci před UFC 178 porvali.

Nyní se ale zdá, že byla válečná sekera konečně zakopána. Jones totiž na svém Twitteru překvapivě vysmekl Cormierovi poklonu. „DC, jsi více než vítán komentovat můj zápas. Myslím, že jsi opravdu dobrý v tom, co děláš. Věřím, že bys nebyl zaujatý. Všechno nejlepší, bratře.“

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Víte, co k Jonesovi cítím a co jsme k sobě cítili v minulosti,“ zareagoval Cormier ve videu na svém youtube kanále. „Jak to mám brát? Ten tweet působil jako kompliment, ale také by se dal interpretovat jako rýpnutí vzhledem k tomu, že mě občas lidé označují za zaujatého při komentování zápasů a tak podobně.“

"Zaprvé, jen aby bylo jasno, já nepotřebuju žádné svolení, abych mohl komentovat něčí zápas. Ale budu k vám upřímný. Je hezké slyšet, jak bojovník uznává, že i s naší společnou minulostí věří, že dokážu spravedlivě a poctivě odvést svou práci,“ přijal nakonec člen Síně slávy UFC poklonu svého soka. „Zdá se, že Jones trochu dospěl a že zaujímá odlišný přístup k promování zápasu a ke všemu.“ oplatil stejnou mincí.

Bude tak rozhodně zajímavé, zda vedení organizace dá komentování tohoto zápasu Cormierem opravdu zelenou. Tento krok by určitě ještě více okořenil jeden z největších návratů historie UFC, kterým návrat GOATa (nejlepšího bojovníka v dějinách) bezpochyby je.

Zdroje:  Jon Jones Twitter , Daniel Cormier – Youtube

Nejnovější články