Video: Podívejte se, jak Max Holloway ukončil Anthonyho Pettise a stal se prozatímním šampionem

Video: Podívejte se, jak Max Holloway ukončil Anthonyho Pettise a stal se prozatímním šampionem zdroj: Profimedia

Ještě než se dnes Max Holloway utká s Calvinem Kattarem, navnaďte se skvělým zápasem, ve kterém si Holloway vzal šampionský pás.

Už dnes nás čeká turnaj UFC Fight Island 7, na kterém v hlavním zápase večera uvidíme souboj mezi Calvinem Kattarem a Maxem Hollowayem. Ještě než k tomu však dojde, můžeme se navnadit archivním zápasem z roku 2016, ve kterém Max Holloway nastoupil proti Anthonymu Pettisovi a získal pás prozatímního šampiona v pérové váze a zároveň vstupenku na souboj s tehdejším šampionem, José Aldem.

První kolo bylo sice spíše rozehřívací, ale už v něm Max ukázal skvělý pohyb a kontrolu vzdálenosti. Anthony Pettis proti němu vypadal mnohem těžkopádnější a Holloway jej trefoval svými rychlými jaby a crossy. Kdykoliv Anthony vystartoval k útoku, Max šel do strany a nedal bývalému šampionovi z lehké váhy šanci se rozjet.

Ve druhém kole se zvýšilo tempo a Max hned na začátku trefil Pettise pořádnou bombou v podobě pravého háku, která jej posadila na zem. To Anthonyho očividně naštvalo a začal Maxe tlačit proti sobě. Posílal na něj svoje frontkicky a jaby, ale Max se chytře točil do stran a zvládal Pettisův tlak kontrolovat. Na konci kola sice Anthony přitisknul Maxe na klec, ale nic z toho nevytěžil. Naopak si o pauze stěžoval svému trenérovi, že má nejspíše zlomenou pravou ruku.

To se následně projevilo ve třetím kole, ve kterém Pettis svoji pravačku téměř nepoužíval. Holloway naopak nahodil ještě větší tempo a začal Pettise rozebírat. Dvakrát jej krásným podmetem poslal k zemi a půl minuty před koncem třetího kola na něj vyslal skvělý kop s otočkou následovaný dvěma roundkicky na žebra. To Pettisovy očividně vzalo kyslík z plic a Max jej natlačil na klec, kde spustil krupobití úderů. Pettis si nevěděl rady a pod množstvím ran se svalil na zem, odkud jej zachránil rozhodčí, který zápas ukončil. Max Holloway tak vyhrál na TKO a vzal si pás prozatímního šampiona.

O půl roku později porazil Max i Josého Alda a stal se právoplatným šampionem pérové váhy. Té vládl železnou rukou, než před rokem našel svého přemožitele v podobě Alexandera Volkanovskiho, který jej skvělou taktikou překvapil a šampionský pás mu vzal. V následné odvetě už to zdaleka tak jednoznačné nebylo a podle mnohých Max zápas vyhrál. Tak to ale neviděli bodoví rozhodčí, kteří nechali šampionský titul Volkanovskimu.

Maxe tak dnes čeká těžký zápas proti Calvinu Kattarovi, ve kterém by chtěl ukázat, že ještě není odepsaný a rád by se navrátil se na vítěznou vlnu.

Max Holloway vs Alexander Volkanovski2 zdroj: Profimedia

Jak Calvin Kattar, tak Max Holloway preferují zápas v postoji a oba k tomu využívají svůj skvělý boxing. Tam ale veškerá podobnost končí a oba borci přistupují k zápasu jinak. Zatímco Kattar má v rukou pořádné bomby a rád chodí do přestřelek, kde své soupeře ukončuje, Max se spoléhá především na množství rozdaných úderů, na kontrolu vzdálenosti a na svoji skvělou fyzičku.

Jak tento zajímavý zápas dopadne se dozvíme už za pár hodin. Hlavní karta turnaje UFC Fight Island 7 začíná dnes od 9 hodin večer a hlavní zápas se tak dostane na řadu nejspíše kolem 11. hodiny.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články