Čeká ho největší zkouška kariéry. Agresivní Kattar o víkendu vyzve nezničitelného Maxe Hollowaye

Čeká ho největší zkouška kariéry. Agresivní Kattar o víkendu vyzve nezničitelného Maxe Hollowaye zdroj: Profimedia

Calvin Kattar v sobotu nastoupí do nejdůležitějšího zápasu kariéry a pokusí se přiblížit vysněnému titulovému zápasu výhrou nad bývalým šampionem.

Do prvního letošního turnaje UFC s podtitulem Fight Island 7 zbývají pouhé dva dny a my se tak už můžeme začít pořádně těšit na nabitou kartu, které vévodí hlavní zápas pérové váhy mezi žebříčkovou šestkou Calvinem Kattarem (22-4) a jedničkou a bývalým šampionem Maxem Hollowayem (21-6).

Kattar, který v UFC působí od roku 2017, tam zatím nedokázal dosáhnout na delší šňůru vítězství a doposud se pokaždé jeho počet úspěšných duelů v řadě zastavil na čísle dva. I tak už si v soutěži stačil udělat jméno svým skvělým postojem a agresivním boxem, kterým je nebezpečný každou vteřinu strávenou v kleci.

O tom se v loňském roce přesvědčil také Jeremy Stephens. Ten sice nenavážil, ale do zápasu i přesto nastoupil, což pro něj byla zpětně vzato veliká chyba. Kattar už od začátku souboje ukazoval, kdo je mezi osmi stěnami pánem a v půlce druhého kola trefil Stephense loktem přímo na čelist, čímž ho poslal okamžitě k zemi.

Kattar vs Stephens zdroj: Profimedia

Tímto výkonem si Kattar vysloužil druhý hlavní zápas večera v UFC (v prvním prohrál se Zabitem Magomedsharipovem), ve kterém se v listopadu utkal s Havajcem Danem Igem. Tomu po pětikolové bitvě pořádně upravil fasádu a vítězstvím na body mu přerušil sérii šesti vítězství v řadě. Nyní ho čeká nejdůležitější duel kariéry, který by ho při troše štěstí mohl vystřelit až k vysněnému „tituláku“.

Toho si je Kattar dobře vědom a sám považuje nadcházející souboj s Hollowayem za největší zkoušku svojí kariéry. „Je to skvělá příležitost ukázat, že jsem ten pravý chlap,“ řekl v nedávném rozhovoru pro server MMA Fighting. „Někteří stále považují Maxe za šampiona, a i já si myslím, že na to pořád má. Ale nebrat v potaz také mě, by byla veliká chyba.“

„Kdykoliv budete bojovat s někým jako je Max Holloway, tak je to pro vás vyznamenání a má to hodnotu titulového zápasu. Sice není ve hře šampionský pás, ale je to stejný typ boje. Je to na pět kol a hlavní zápas. Pás je jediné, co tomu chybí. Myslím, že oba představujeme problémy, se kterými jsme se v naší kariéře ještě ani jeden nesetkali. Jsem však na takovou situaci připravený.“

Zápas to bude velice zajímavý. Kattar je opravdu skvělý boxer a sází především na svůj dynamit v rukách a útočný styl, který většinou praktikuje od první vteřiny souboje. Hned čtyři soupeře z posledních šesti vyhraných duelů ukončil před limitem. V postoji se ale samozřejmě neztratí ani Holloway. Ten ale nesází tolik na sílu, ale spíše na počet úderů a postupně se pouští do častějších a častějších kombinací. Spoléhat může také na svou enormní výdrž. Nikomu se ho totiž doposud nepodařilo vypnout a fyzička mu na 25 minut šíleného boje také bez problému stačí.

Zda se k titulovému zápasu přiblíží agresivní Kattar nebo nevypnutelný Holloway se dozvíme už 16. března. Celá hlavní karta navíc začíná už ve 21:00, takže program na sobotní večer je pro fanoušky toho nejkvalitnějšího MMA jasný. Pokud byste z nějakého důvodu přenos přeci jen nestihli, nezoufejte, jako vždy vám přineseme aktuální reportáže.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články