Víkend plný bojových sportů. Co všechno nás čeká?

Víkend plný bojových sportů. Co všechno nás čeká? Jamal Ben Saddik vs. Rico Verhoeven o titul těžké váhy GLORY | zdroj: Profimedia

Popularita bojových sportů stále roste, a tak se stane, že se v jednom dni odehraje hned několik zajímavých akcí. Tato sobota je asi extrém, protože se v našem zájmovém rádiusu ocitlo hned 7 různých turnajů. Na své si přijdou fanoušci MMA, thajského boxu i K-1. Pojďme se tedy podívat na program:

UFC Vegas 41

Na úvod žádné překvapení, UFC totiž organizuje akci takřka každý víkend. Tentokrát není na startovce mnoho zvučných jmen, v hlavním zápase se však střetnou Marvin VettoriPaulem Costou a jejich souboj slibuje parádní vyhecovanou podívanou. Brazilec navíc ukázal, že nemá moc bojovného ducha a už několik dní dopředu avizoval, že nezvládne zhubnout. Duel tedy nakonec musí proběhnout o třídu výš v polotěžké váze. Všechna čest Vettorimu, že na to bez mrknutí oka přistoupil.

Hlavní karta začíná dnes ve 22:00


Bellator 269

Druhá největší americká organizace tentokrát zavítá do Ruska. A možná naposledy uvidíme bojovat legendárního Fedora Emelianenka, který si za soupeře vybral Timothy Johnsona. Na startovce ale zaujme také Usman Nurmagomedov, neporažený bratranec slavného Khabiba, který ale jde proti rodinným tradicím a válí především v postoji. Premiéru pod Bellatorem si odbyde také Darina Mazdyuk, která sice loni poměřila síly s 240kilovým chlapem, ale nyní ji pravděpodobně čeká více než vyrovnaná soupeřka v podobě Polky Katarziny Sadury.

Start dnes v 18:00.

KSW 64

Prestižní polská organizace si tentokrát připravila asi „největší“ zápas ve své historii. V kleci proti sobě nastoupí miláček domácího publika Mariusz Pudzianowski a proti němu obří 140kilový Senegalec Ousmane Dia. Uvidíme ale i další zajímavé zápasy, více se dozvíte v samostatném článku zde.

Start dnes ve 20:00 

GLORY Collision 3

Tahle kickboxerská akce přišla na poslední chvíli o dva velmi zajímavé zápasy. Pro zranění odstoupil Alistair Overeem, který se měl o titul utkat s Rico Verhoevenem (58-10, 18 KO), a kvůli nemoci zápas odpískal také Matěj Peňáz, na kterého si už brousil zuby Bayrak, jednička žebříčku.

Do tituláku za Reema zaskočí Jamal Ben Saddik (35-7, 28 KO), právoplatný vyzyvatel, který to má s Ricem vyrovnané 1-1, oba se navíc ukončili před limitem. Čeká nás tedy zajímavý závěr trilogie.

Na startovce přibylo také jméno Gokhan Saki (101-14, 65 KO), pamětníkům slavné K-1 tureckého tvrďáka netřeba připomínat. Zkoušel štěstí i ve střední váze UFC, kde se mu ale nedařilo podle představ a tak se rozhodl pro návrat do své disciplíny a také do těžké váhy. Soupeřem mu bude Angličan James McSweeney, který to v MMA zkoušel o něco déle, leč také nepříliš úspěšně. V kickboxu má ale celkem pěknou bilanci 46 vítězství, z toho 31 KO, a pouze 7 porážek.

Předzápasy poběží od 18:00 zdarma na YouTube kanále organizace, hlavní karta pak od 20:00 pouze přes PPV na www.gloryfights.com.


Dracula Fight Night 5

Živo bude i na domácí scéně, v Bánské Bystrici se totiž pod dozorem legendy Vladimíra „Drákuly“ Moravčíka chystá už páté pokračování DFN, které nabídne celkem 10 zápasů v thajském boxu s malými rukavicemi.

Těšit se můžeme na jména jako Jakub Klauda, Pepa Talafous, Leonard Borák či na vítěze show UPC Cesta bojovníka Matěje Trčku. Hlavní zápas s podtitulem „Bitva o Brno“ obstarají Jan Pajtaš a Radek „Ruchy“ Roušal. Mezi oběma to před zápasem pořádně jiskřilo, což vygradovalo až strkanicí během finálního staredownu. Lze tedy očekávat agresivní souboj a konec KO.

Start v 18:00 na oktagon.tv.

 

Lion Fight 71

Další akce zasvěcená thajskému boxu, která se odehraje v Anglii. V jednom ze 3 titulových zápasů se objeví také slovenský bojovník Jakub Benko, který bude hájit svůj šampionský pás před domácím Joe Boobyerem.

Zajímavý bude ale určitě také zápas Jakea Peacocka, který i přes svůj hendikep – pravá ruka mu končí u lokte, kraluje organizaci už nějaký čas a se soupeři se opravdu nemaže.

Start dnes v 16:00 na www.ufcfightpass.com.

RCC

V ruském organizaci se už podruhé pod pravidly K-1 představí Bernard Plavec. Premiéru zvládl a vyhrál na body, doufejme, že se mu tedy podaří úspěch zopakovat.

Start dnes ve 14:00, možno sledovat zdarma na YouTube kanále RCC.

Nejnovější články