Polské KSW přinese už tuto sobotu očekávaný "Souboj obrů", někdejší nejsilnější muž světa proti 140kg Senegalci

Polské KSW přinese už tuto sobotu očekávaný "Souboj obrů", někdejší nejsilnější muž světa proti 140kg Senegalci Mariusz Pudzianowski - Serigne Ousmane Dia | zdroj: Foto: se svolením KSW

KSW 64 v sobotu nabídne odloženou bitvu dvou těžkotonážníků. Těšit se ale můžeme i na další zajímavé zápasy.

V sobotu večer nebudou mít fanoušci bojových umění z čeho vybírat, protože své galavečery pořádá hned několik organizací. My se v tomto článku zaměříme na turnaj největší polské MMA organizace s názvem KSW 64, jemuž vévodí dlouho očekávaný bitva obrů Pudzianowski vs. „Bombardier“ Dia. Podíváme se ale také na další dva nejvýše postavené zápasy.

Mariusz Pudzianowski vs. Serigne Ousmane Dia

Bývalý několikanásobný nejsilnější muž světa a miláček polských fanoušků Mariusz Pudzanowski už se smíšeným bojovým uměním věnuje téměř 12 let. Za tu dobu sice nikdy nedosáhl na šampionský pás, ale přesto si dokázal připsat několik slušných zářezů. V kleci se tento 120 kilo vážící pořez prezentuje především extrémně silnými údery, ale několikrát předvedl i velice slušné takedowny a následný ground and pound.

Nyní ho čeká jeden z největších zápasů v kariéře. V kleci se totiž postaví proti obřímu 140kilogramovému Senegalci Serigne Ousmane Diovi, se kterým se měl utkat už v březnu, ale Afričan v den utkání odjel s akutním zánětem slepého střeva do nemocnice. Senegalský wrestlerský šampion má v MMA odbojované zatím pouze dva duely, ale oba své soupeře utloukl v enormně rychlých časech (1:12 a 0:59). Zda si poradí i s polským silákem se dozvíme už za pár hodin.

Sebastian Przybysz vs. Bruno Santos

Domácího fightera Sebastiana Przybysze čeká první obhajoba titulu v bantamové váze. Nejcennější trofej tento skvělý postojář získal po šílené pětikolové bitvě nad Antunem Račičem. Do fightu sice nastupoval jako lehký outsider, ale nakonec předvedl neskutečnou ofenzivu a zcela zaslouženě si po verdiktu bodových rozhodčích odnesl čtvrtou výhru v řadě a také titulový pás.

Teď bude čelit dalšímu nebezpečnému soupeři, kterým je Brazilec Bruno Santos. Excelentní jihoamerický grappler přicházel v roce 2020 do KSW s jedinou porážkou a okamžitě dostal možnost bojovat o titul právě s Račičem, kterému však po vysoce kvalitním zemařském souboji na body podlehl. Chuť si spravil letos v létě nad Pawlem Politylem, kterého naprosto dominantně uválel a po bodovém vítězství dostal další šanci usednout na bantamový trůn.

Daniel Rutkowski vs. Filip Pejič

Polák Daniel Rutkowski, který zastupuje pérovou váhu, ovládl několik polských menších organizací a v MMA se může v tuto chvíli chlubit parádní sérii 12 výher v řadě. V kleci však tento univerzál bojoval naposledy v listopadu 2020 a poté si na tři čtvrtě roku odskočil ke klasickému boxu. V tom se mu však tolik nedařilo, jelikož ze tří zápasu dokázal zvítězit pouze v jediném. Když tedy dostal nabídku od KSW, nad ničím se nerozmýšlel a okamžitě podepsal.

Do svého prvního zápasu si Rutkowski domluvil Chorvata Filipa Pejiče. Tento kickboxer měl vrchol v KSW okolo roku 2019, kdy se o něm hovořilo dokonce jako o jednom z kandidátu na titulový fight. Tyto spekulace ale v posledních měsících vzaly za své, protože Balkánec ze čtyř zápasů hned tři prohrál a pro jistou budoucnost v polské organizaci potřebuje tento víkend neprodleně získat vítězství.

Čekají nás tak velice zajímavé souboje se skvělými zápletkami, které slibují hodně atraktivní podívanou. Turnaj KSW 64, jenž se odehraje v polském městě Lodž, začíná už v sobotu v 8 hodin večer a je možné ho sledovat přes PPV web KSWTV.com.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články