132kilový Ben Rothwell si odbyl premiéru v boxu bez rukavic. Soupeř vydržel jen 19 vteřin!

132kilový Ben Rothwell si odbyl premiéru v boxu bez rukavic. Soupeř vydržel jen 19 vteřin! Těžké váhy, mějte se na pozoru! Ben Rothwell se chystá ovládnout box bez rukavic | zdroj: FOTO: Se svolením BKFC

Po více než dvou dekádách v MMA oktagonu přesedlal Ben Rothwell na box bez rukavic. Premiéra mu nemohla vyjít lépe, kolegům z těžké váhy jasně vzkázal, ať se mají na pozoru. 

Američan Ben Rothwell je jedním ze služebně nejstarších bojovníků. Zápasit v kleci začal už coby sedmnáctiletý mladík a i o dvě dekády později se stále pohyboval mezi nejlepšími. V posledních letech už to ale nebylo výsledkově nejlepší, a tak se čtyřicítkou na krku požádal UFC o předčasné ukončení smlouvy, protože se prý obával, že by ho tak jako tak brzy vyhodili.

Bez angažmá nezůstal dlouho, s lukrativní nabídkou ihned přišla organizace Bare Knuckle FC, která pořádá souboje v boxu bez rukavic a v posledních letech do svých řad získala hned několik bývalých UFC bojovníků. Těm se v ringu dost dobře daří a polepšili si i finančně. Pro Rothwella má navíc BKFC výhodu i v tom, že nemusí hubnout, před víkendovým zápasem navážil 132,6 kg, tedy o 10 kil více než v nejtěžší váhové divizi dovoluje UFC.

V ringu Bena přivítal Bobo O'Bannon, který už v BKFC absolvoval 6 duelů s bilancí 3-3. O zápas si sám řekl, zřejmě doufal, že by ho skalp UFC veterána mohl proslavit. Že to byl špatný nápad mu nejspíš došlo hned po úvodním gongu. Rothwell totiž neztrácel čas a rovnou vyrazil do útoku. Po pouhých 19 vteřinách se O'Bannon probudil na zemi.

"Říkal jsem, že těžkým vahám ukážu. Ale věřím, že teď je ještě více otazníků. Tohle nic neukázalo. Takže teď potřebuju vás všechny, pokud jste fanoušci, abyste dali Davidu Feldmannovi a BKFC najevo, že chcete vědět, co skutečně dokážu. A co nejdřív!" chopil se Ben po vítězství mikrofonu. "A pro všechny těžké váhy, co se koukají. Musíte pochopit, že jste ještě nic neviděli. Muhahahaha," dodal se zlověstným smíchem.

Rothwell za pár dní oslaví 41. narozeniny, takže si moc dobře uvědomuje, že se konec jeho dlouhé fighterské kariéry nezadržitelně blíží. Pokud ale bude v boxu bez rukavic válet podobným stylem, zřejmě ho v ringu budeme vídat ještě pěkně dlouho.

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články