Akce ONE Battleground III svede dohromady dva elitní thajské bojovníky, jejich střet slibuje parádní podívanou

Akce ONE Battleground III svede dohromady dva elitní thajské bojovníky, jejich střet slibuje parádní podívanou Levý roundick je Sitthichaiovou obávanou zbraní. | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Oba mají na kontě více než 150 zápasů a patří k nejlepším bojovníkům ve své zemi. Teď předvedou své umění v malých rukavicích v kleci organizace ONE Championship.

Fanoušci kvalitních zápasů v postoji, obzvláště thajského boxu, by měli zpozornět. V pátek se totiž na akci ONE: Battleground III proti sobě postaví dva elitní thajští bojovníci Sitthichai a Tawanchai. Oba původně sice měli bojovat s jinými soupeři, ale zranění a covid jim nakonec překopalo plány.

Sitthichai je ve světě mnohem známějším bojovníkem. Po triumfu na nejprestižnějším thajském stadionu Lumpinee totiž vyzkoušel kickbox. Na novou disciplínu se rychle adaptoval a v organizaci GLORY dokonce dlouho držel šampionský pás. Loni se však rozhodl pro přestup do ONE Championship. Na úvod dostal dobře známého soupeře. S žákem slavného Buakawa Superbonem měl vyrovnanou bilanci 1-1, tentokrát ale tahal za kratší konec.

I druhý zápas v novém působišti měl Sitthichai absolvovat podle pravidel kickboxu, když se však jeho původní soupeř zranil a přišla nabídka na zápas v Muaythai, neváhal. „Pokud Tawanchaie porazím, dokážu že jsem ještě stále thaiboxer, a ne jen dobrý kickboxer.“ Do budoucna si prý thaibox v malých rukavicích stejně plánoval vyzkoušet, takže se prý už nemůže dočkat.

Je mu však zároveň jasné, že ho nečeká nic snadného, jeho krajan totiž patří doma v Thajsku k absolutní špičce, Sitthichai navíc dlouho nezápasil s lokty a klinči. „Tawanchai je chytrý boxer s krásnými a rychlými údery. Je to mladá a zdravá vycházející hvězda. Jeho největší zbraní je jeho levý kop na hlavu a také lokty, ty jsou smrtící.“

Jak již bylo řečeno, Tawanchai patří doma k nejlepším bojovníkům, úspěchy slavil také v Číně, od angažmá ve ONE si však slibuje celosvětovou prestiž. V premiérovém zápase pod hlavičkou singapurské organizace doslova zdemoloval houževnatého Ira Seana Clancyho.

Teď ho však čeká daleko větší výzva, navíc ve vyšší váze. Tawanchai však věří, že je rychlejší, než jeho o 7 let starší krajan. „Bylo by skvělé ho knockoutovat, ale to bude těžké. Chci jen vyhrát, ať už to bude KO nebo ne.“ V souboji dvou prvotřídních techniků na takovéto úrovni bude rozhodovat každá sebemenší chyba. V sázce je hodně. Vítěz se totiž přiblíží na dosah vysněnému titulu.

Akce ONE: Battleground III startuje v pátek ve 14:30 a bude zdarma ke shlédnutí na Youtube kanále ONE. Kromě tohoto thajského souboje bude k vidění také 5 zápasů pod pravidly MMA.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články