Alexander Emelianenko dostal „dagestánskou“ nakládačku v podání mnohem menšího Magomeda Ismailova

Alexander Emelianenko dostal „dagestánskou“ nakládačku v podání mnohem menšího Magomeda Ismailova zdroj: Profimedia

Alexander Emelianenko byl kdysi považován za jeden z největších talentů v MMA, ale nedostal se ze stínu svého bratra a teď dostal nakládačku od mnohem menšího soupeře.

Alexander Emelinenko, kdysi obávaný bojovník a bratr slavnějšího Fedora Emelianenka, se včera představil na turnaji, který pořádala ruská organizace ACA. Ve svých 38 letech je Emelianenko veteránem v MMA a v Combat sambu, bojoval v epických zápasech v organizaci PRIDE FC a kdysi byl považován za jednoho z nejlepších bojovníků v těžké váze MMA. Jeho slibně rozjetou kariéru ale zničil alkohol a problémy se zákonem a drogami. Alexander si odseděl několik let ve vězení a se svým bratrem Fedorem, který je úplný opak a je ve světě velice respektovaný, přerušil kontakty.

Poté co se ale vrátil z vězení, byl Alex na vítězné vlně a vyhrál 5 zápasů za sebou, včetně zápasu s českým Viktorem Peštou, kterého ukončil ve druhém kole. Poslední zápas s Tonym Johnsonem remizoval a včera se utkal s Magomedem Ismailovem. Tento zápas ale pro Emelianenka nedopadl vůbec dobře.

Zápas trochu připomínal souboj Davida a Goliáše a i tady kraloval „David“ v podání Ismailova. Ten je se svými 175 cm a něco kolem 90 kg o více než 20 kg lehčí a o 16 cm menší než Emelianenko. Ani to mu ale nezabránilo, aby Alexe totálně přejel. Ismailov byl lepší úplně ve všem a hned ze začátku trefil Emelianenka dobrými údery a očividně jej překvapil. Hned potom jej vzal na zem a tam jej nenechal vydechout. Ve druhém kole to byl úplně stejný příběh a na Alexovi už začala jít vidět únava a rány na obličeji.

Ve třetím kole vzal Ismailov Alexe znovu na zem a údery mu způsobil silnou tržnou ránu, po které měl Alex totálně zkrvavený obličej. Přivolaný doktor jej očistil a umožnil mu pokračovat v zápasu. Ale ne nadlouho, protože po další sérii úderů od Ismailova rozhodčí zápas odmával a Emelianenko tak prohrál na TKO.

Na celý zápas se můžete podívat tady:

Magomed Ismailov je 34 letý ruský MMA bojovník, pocházející jak jinak než z Dagestánu. Od 12 let trénuje wrestling a v roce 2012 se stal světovým šampionem v Combat Sambu. Profesionálně se MMA věnuje od roku 2011 a jeho skóre je 15 vítěství, 2 porážky a 1 remíza.

Na svůj skalp od Alexandera Emelianenka může být velice pyšný, protože předvedl skvělý výkon, zvláště když většinou zápasí ve střední váze a Emelianenko je velý těžkotonážník. Sice už má 34 let, ale tímto výkonem Ismailov určitě upoutal pár důležitých očí a možná jej brzo uvidíme v UFC.

Zdroje:  Sherdog , ACA Youtube channel

Nejnovější články