Alistair Overeem ukončil kariéru, dal se na vegetariánství a propagaci zdravého životního stylu

Alistair Overeem ukončil kariéru, dal se na vegetariánství a propagaci zdravého životního stylu zdroj: Profimedia

Tak tohle by čekal málokdo. Zápasník Alistair Overeem léta snídal steaky a zakládal si na velkých svalech, teď ale otočil a chce propagovat zdravý životní styl.

Je to jen pár dní, co svět obletěly fotografie pohublého Alistaira Overeema a fanoušci začali spekulovat, zda je to vysazením steroidů, anebo je holandský veterán nějak vážně nemocný. Není divu, Reem patřil poslední dvě dekády k těm nejosvalenějším bojovníkům na scéně. Nyní ale vypadá jen jako stín svého předešlého já.

Alistair Overeem a šéf organizace RIZIN Sakakibara Alistair Overeem a šéf organizace RIZIN Sakakibara | zdroj: Profimedia

Vysvětlení poskytl sám v pořadu Lovin Dubai, kam si s sebou přinesl snídani v podobě balíčku ořechů. "Dělám teď hodně nových věcí pro zdraví. Tohle je má nová kapitola – propagace zdraví," prozradil. "Úplně jsem změnil svou stravu, stal jsem se vegetariánem."

"Začal jsem se detoxikovat. Mám speciálního výživového poradce Juliana Van Hovena," pokračoval legendární holandský bojovník. "Když jsem ho potkal, tak jsem okamžitě věděl, že ten chlap má velké znalosti, takže jsme začali spolupracovat a já začal brát suplementy - spirulínu, corallinu a kelp (mořské řasy), každé ráno v dostatečně velkém množství. A za pár týdnů se mi změnil apetit. Jedl jsem v 8 ráno steak, to byl pro mě standard, ale uvědomil jsem si, že jsem plný, že už to jíst nechci."

Výživový poradce mu prý vysvětlil, že měl v těle parazity, ale za pomoci suplementů v podobě mořských řas si v těle vytvořil zásadité prostředí, v němž oni paraziti nepřežijí. "Změní se vám chuť, protože to nejsem já, kdo chce jíst maso, ale ti paraziti mě ovlivňují, nutí mě myslet si, že potřebuji maso. A další věc je, že zvyšují vaši chuť na maso, cukr a tyhle špatné věci, zatímco snižují vaši chuť na ořechy a ovoce." Navíc podle jeho výkladu tato dieta dokáže zabránit vzniku rakoviny.

V rozhovoru Overeem také uvedl, že se zápasením končí. Jeho cestou teď bude zdravý životní styl, dokonce prý koupil podíl ve firmě, která pořádá veletrhy s touto tematikou. Pohovořil také o dopaminu, a jak je důležité dělat digitální detox. 

Zatímco některé věci, které říkal, dávají smysl, u jiných to působí dojmem, že se stal obětí nějakého ezo šarlatána. Uvidíme, zda u nového životního stylu vydrží, anebo se časem vrátí k pověstnému koňskému masu, které mu mělo údajně pomáhat k velkým svalům.

Zdroje:  Lovin Dubai

Nejnovější články