Anthony „Rumble“ Johnson byl krátce po svém vítězství na KO zadržen policií

Anthony „Rumble“ Johnson byl krátce po svém vítězství na KO zadržen policií zdroj: Profimedia

Americký bojovník s jedním z nejtvrdších úderů v MMA, se ocitl v pořádně šlamastice.

Veterán UFC, Anthony „Rumble“ Johnson, neměl ani čas oslavit vítězství ve svém debutujícím zápase v Bellatoru. Krátce poté, co vyhrál dramatický zápas, ve kterém ve druhém kole knockoutoval svého soupeře Jose Augusta, jej totiž zatkla policie.

Ta jej obvinila z „krádeže indentity“, spočívající v používání ukradené kreditní karty. Tu měl Johnson použít v roce 2016 a tento incident nahlásil v listopadu 2019 občan amerického státu Connecticut a místní policie tak na Johnsona vydala zatykač:

„9. listopadu 2019 dostala policie oznámení od oběti, jejíž kreditní karta byla použita třetí stranou bez jejího dovolení. Tato kreditní karta byla nelegálně použita k zakoupení zpáteční letenky z FT. Lauderdale na Floridě do Newarku v New Jersey. Jméno pasažéra bylo Anthony Johnson. Následující vyšetřování ukázalo, že Johnson použili tuto nelegálně získanou kreditní kartu k nákupu letenky. Byl tak na něj vydán zatykač kvůli výše uvedeným obviněním.“

Dva roky se nic nedělo, jenomže „Rumble“ tento víkend přiletěl zápasit za Bellator – a kde jinde než do Connecticutu. Místní policie jej tedy sebrala krátce po zápase. Podle všeho měla Johnsonova letenka stát méně než 500 dolarů, takže se nejedná o ten nejtěžší prohřešek. I tak by za něj ale mohl v krajním případě dostat až 5 let vězení a pokutu 5 tisíc dolarů. Pro teď byl Johnson propuštěn na kauci 500 dolarů a svoje jednání bude muset vysvětlit soudu 8. června.

Anthony Johnson Mug shot zdroj: Getty Images

Je pravda, že Anthony Johnson skutečně v roce 2016 letěl do New Jersey, aby tam zápasil s Ryanem Baderem, kterého tehdy porazil na KO v prvním kole. I tak je ale celá situace velice podivná. Jednak tuto „krádež“ někdo nahlásil až za 3 roky po činu a také je jen těžké si představit, že by Anthony Johnson kradl kreditní karty a následně s nimi platil letenky. Dost možná se tak jedná o řešení rodinných problémů nebo nějakého špatného rozchodu a následně tak snad bude Johnsonovo jméno očištěno.

Zdroje:  mmafighting.com , bloodyelbow.com

Nejnovější články