Bývalý bojovník a komentátor Dan Hardy požádal o propuštění z UFC, chce bojovat v Asii

Bývalý bojovník a komentátor Dan Hardy požádal o propuštění z UFC, chce bojovat v Asii Dan Hardy | zdroj: Getty Images

Dan Hardy požádal UFC o rozvázaní ze smlouvy bojovníka. Touží po soubojích v prestižních asijských organizacích.

Dan Hardy byl až do roku 2012 jedním z oblíbených UFC bojovníků, který to dotáhl až na post vyzyvatele welterové váhy. Kvůli onemocnění srdce však svoji kariéru přerušil a postupně se vypracoval v jednoho z nejlepších komentátorů a analytiků MMA.

V březnu mu však organizace po jeho hádce s kolegyní vypověděla smlouvu a on nyní UFC žádá, aby s ním ukončilo také bojovnický kontrakt. Hardy totiž nikdy oficiálně neodešel do sportovního důchodu a po dohodě mu nikdy nebyla zrušena ani jeho smlouva bojovníka, protože stále doufal v to, že se do klece jednou vrátí. Teď by se k tomuto comebacku velice rád rozhoupal, ale už nemá zájem pod hlavičkou největší americké organizace.

„V poslední době se stalo to, že jsem požádal dva různé lidi o definitivní propuštění z UFC,“ řekl Hardy pro YouTube podcast Submission Radio. „Přijde mi samozřejmé, že s koncem jedné smlouvy, bych měl ukončit i tu bojovnickou. Aktuálně se teď tedy snažím uvolnit z UFC, abych mohl hledat další místa.“

Hardy už si najal i několik lidí, kteří by mu měli rozhodit sítě po jiných kontinentech. Je totiž přesvědčený, že i kdyby v UFC nakonec ještě dostal soupeře, tak by stejně takový protivník nedosahoval úrovně, na kterou se chce Dan dostat. Jeho největším snem je proniknout do oblasti jižní a východní Asie, kde působí další dvě slavné a velké organizace. Navíc připustil, že nemusí pokračovat pouze v MMA.

„Vždycky jsem chtěl bojovat v Japonsku,“ pokračoval Hardy. „Vždy jsem byl fanoušek Japonska. Rizin a ONE Championship dělají skvělé věci. Jakmile se zavřou dveře za UFC, tak se otevře plno jiných dveří a možností. A nemusí to být jen MMA. Jsou tu i další věcí, které bych zvážil. Svět je mnohem větší, než jsem si ve skutečnosti uvědomoval. Zkoumám teď různé organizace a také různé váhové třídy. Mohl bych naskočit do střední nebo polotěžké váhy. Uvidíme.“

Hardy začal s MMA v roce 2004 a postupně se vypracoval až do UFC. Tam však tento skvělý postojář po sérii několika vítězství narazil v titulovém zápase na legendárního Georgese St. Pierra, se kterým po pětikolové bitvě prohrál na body a spustil tím šňůru čtyř porážek v řadě. Na konci své dosavadní profesionální kariéry ji však dokázal díky dvěma výhrám zastavit. Jako profesionální bojovník naposledy představil na konci září 2012, kdy po verdiktu bodových rozhodčích porazil Amira Sadollaha.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články