Bellator dnes přinese očekávanou odvetu. Kickboxer MVP se jde Brazilcovi pomstít za brutální KO

Bellator dnes přinese očekávanou odvetu. Kickboxer MVP se jde Brazilcovi pomstít za brutální KO Michael "Venom" Page je v první řadě showman. | zdroj: Profimedia

Bojovník Michael Page je jediným svého druhu, na jeho unikátní styl zatím dokázal vyzrát pouze Douglas Lima, který Angličana tvrdě knockoutoval. Po dvou letech je na programu odveta.

Angličan jamajského původu Michael „Venom“ Page, kolega Karlose Vémoly z klubu London shootfighters, patří bezesporu mezi největší hvězdy prestižní organizace Bellator MMA. Není divu, je to totiž showman s unikátním bojovým stylem vycházejícím z neplnokontaktního kickboxu, díky němuž nasbíral pravděpodobně více highlightových KO než kdokoliv jiný. Bývá mu však vytýkáno, že většinou nastupuje proti o několik tříd horším soupeřům.

To se potvrdilo v roce 2019, kdy chtěl Page ukázat své kvality v silně obsazené 8členné Grand Prix. V prvním kole zkušeného Paula Daleyho sice porazil, ale nikterak divácky atraktivní podívaná to nebyla. V semifinále pak narazil na jednoznačně nejkvalitnějšího soupeře ve své dosavadní kariéře – Douglase Limu. Výsledkem sice bylo parádní KO, jenže v bezvědomí se tentokrát ocitl Angličan.

Zkušený Lima první kolo jasně prohrál. V postoji nemohl bleskurychlého Page trefit a když se souboj v druhé polovině dostal na zem, nedokázal z toho nic vytěžit ani tam. Brazilec ale zůstával ledově klidný, jako by věděl, že jeho chvíle teprve přijde. Emoce neukázal ale ani ve chvíli, kdy po půlminutě druhého kola Page vypnul a stal se vůbec prvním, komu se to povedlo.

View this post on Instagram

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Jen štastná náhoda? Nikoliv, spíš dobře zvolená strategie. Lima je svými tvrdými lowkicky pověstný. „Bylo to jen o správném načasování. On rád tancuje okolo, a tak jsem si prostě počkal,“ nechal se slyšet Brazilec. Poražený Page, který jinak jasně dominoval, má samozřejmě trochu odlišný pohled: „Vyhrál díky mé chybě, ne proto, že by byl lepší.“ Jinak prý cítil, že jde zápas možná až moc hladce podle plánu, kvůli čemuž polevil v ostražitosti. „Udělal jsem dvě chyby. Když jsem ho trefil a zavrávoral, uviděl jsem cílovou pásku. Myslel jsem si, že už bude stačit jen pár dalších ran. A tak jsem si nehlídal vzdálenost, což vedlo k tomu podmetu lowkickem. A v panice, abych nepřišel o všechen svůj tlak, jsem hned zkoušel vstát. Jako idiot.“

Lima o půl roku později celou pyramidu vyhrál a stal se zároveň šampionem welterové divize. Dokonce se pokoušel ukořistit titul o váhu výš, na zkušeného Nizozemce Mousasiho však nestačil. Následně pak přišel i o svůj pás, který předal Amosovi z Ukrajiny.

To MVP si po prvním inkasovaném KO spravil chuť pěti vítězstvími a přidal spoustu nového materiálu do svých highlight videí. Čelil však opět „no name“ soupeřům a až nyní tedy opět dojde na lámání chleba. „Jakmile vstoupí do oktagonu se mnou, je to jiná hra. On to ví, ten knockout nikdy nezapomene a to ho sžírá,“ vzkazuje mu Lima. Page ale věří, že tentokrát rozdělanou práci dokončí: „Bude to moje pravá ruka, trefoval jsem ho s ní už předtím, jen ho potřebuju trefit o něco víckrát, aby padnul.“ V případě vítězství by pak mohl konečně zabojovat o titul.

Jak očekávaná odveta dopadne, se dozvíme již dnes večer. Bellator London startuje v příjemných 18:30 a zástupkyni zde bude mít i Česko. Po dvou a půl leté pauze nastoupí Petra Částková z týmu Reinders MMA. Celý turnaj můžete sledovat na stanici Nova Sport nebo VOYO.cz.

Zdroje:  YouTube Bellator MMA

Nejnovější články