Bigfoot si nedá říct, po 12 prohrách v řadě nechal rukavice uprostřed klece, teď volá po odvetě se svým posledním přemožitelem

Bigfoot si nedá říct, po 12 prohrách v řadě nechal rukavice uprostřed klece, teď volá po odvetě se svým posledním přemožitelem Mark Hunt a Antonio "Bigfoot" Silva svedli parádní bitvu, bohužel se pak ukázalo, že Silva dopoval | zdroj: Profimedia

Svého času patřil Antonio "Bigfoot" Silva k nejlepším bojovníkům v těžké váze a dokázal porazit Andreje Arlovskiho, Fedora Emelianenka či Alistaira Overeema. Od roku 2013 to ale začala být bída a brazilský obr v důchodu nikdy dlouho nevydrží.

Skončit na vrcholu, tak to se Antoniu Silvovi opravdu nepovedlo. Prohra v titulovém zápase s Cainem Velasquezem započala před 10 lety jeho pád, který už se neměl zastavit. Světlými výjimkami byly jen remíza s Markem Huntem (později anulována kvůli tomu, že byla u Silvy naměřena nadpřirozená hladina testosteronu) a vítězství nad relativně neznámým Soou Paleleiem.

UFC došla se Silvou trpělivost v roce 2016 po tom, co v posledních osmi zápasech šestkrát dostal knockout. Byl nejvyšší čas to zabalit, Brazilec to ale odmítal. O důvodech můžeme jen spekulovat. Šlo o bojovnické ego nebo spíš o peníze? Ať už to bylo jakkoliv, o "Bigfoota" byl mezi promotéry stále velký zájem. Kritiku za to slízl Khabib Nurmagomedov, které chtěl Silvu ve své organizaci Eagle FC předhodit Tyronu Spongovi. K zápasu nakonec naštěstí nedošlo, Silvův start v USA měla údajně zakázat atletická komise. Tvrdohlavý Brazilec se proto odebral do Ruska, kde mu něco podobného nehrozilo a mohl tak ještě rozšířit svou nevídanou sbírku inkasovaných KO napříč různými disciplínami.

Naposledy Bigfoot nastoupil na akci Kingdom Fighting ve Francii a byť nevyhrál, dočkal se alespoň závěrečného gongu. Po vyhlášení pak nechal ve středu klece rukavice na znamení, že tohle je opravdu konec.

Jenže Silva po pár dnech rozhodnutí přehodnotil. "Pojďme si dát odvetu. Jsem připraven a vracím se z důchodu, abych znovu bojoval, protože vím, že jsem neprohrál," napsal na Instagramu. Nezbývá tedy, než doufat, že promotéři jeho výzvu nevyslyší, vždyť Bigfoot posledních 12 zápasů prohrál, desetkrát na T/KO. Tohle už zkrátka zavání trvalým poškozením mozku.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články