Bizarní zápas mezi Loganem Paulem a Floydem Mayweatherem neměl poražených, vyhráli totiž oba dva

Bizarní zápas mezi Loganem Paulem a Floydem Mayweatherem neměl poražených, vyhráli totiž oba dva zdroj: Getty Images

Youtuber Logan Paul a kdysi nejlepší boxer na světě, Floyd Mayweather, si za svojí exhibici v ringu vydělali miliony.

Kdyby se tento zápas měl popsat jedním slovem, bylo by to „bizarní“. Nejednalo se totiž až zas tak o boxerský zápas, jako spíše o show. Logan Paul do zápasu nastupoval o 16 kilogramů těžší a o 15 cm vyšší, než 70 kilový Mayweather. Ve prospěch Paula hrál i jeho věk, protože ve svých 26 letech je oproti 44 letému Mayweatherovi na vrcholu svých sil.

Jenomže na straně Mayweathera byly obrovské zkušenosti, skvělá technika a také taktika. Hodně fanoušků tak bylo zvědavo, jak si bývalý elitní boxer dokáže poradit s mladším a větším youtuberem.

Kdo by čekal, že Mayweather s Paulem zamete hned od prvního kola, ten by byl velice překvapený. Mayweather zvolil v prvních kolech vyčkávací taktiku a bylo vidět, že má s Paulovým velkým dosahem trochu problémy. Nechal tedy Paula boxovat a sám spíše jen ustupoval a čekal, až se jeho soupeř unaví. Takto nechával Paulovi prostor až do čtvrtého kola a nutno říct, že si Paul nevedl vůbec špatně. Sice šlo vidět, že se nejedná o elitního boxera, ale rozhodně boxovat umí. Měl několik světlých okamžiků a úvodní kola díky Floydově pasivitě posbíral na svoji stranu.

Jenže od čtvrtého kola už Paul začal fyzicky odpadat a naopak Mayweather zařadil vyšší rychlost. Už před ním jen necouval, ale čekal na Paulovy vyvolané útoky, které kontroval. To se mu dařilo a bylo vidět, že převzal otěže zápasu. I přesto byl ale fyzický rozdíl znatelný a Paul se na Mayweathera neustále snažil věšet v klinči.

Nutno ale podotknout, že i přestože měl ve druhé půlce zápasu Mayweather navrch, nejednalo se o stejného bojovníka, který kdysi vyhrával tituly, nebo který porazil Conora McGregora. I když se dokázal do Paula trefit, netrefoval se většinou čistě na bradu, jeho rány postrádaly potřebnou razanci a šlo vidět, že jeho rychlost šla také dolů. Na unaveného Paula to ale stačilo a Mayweather byl především v druhé půlce zápasu dominantnějším bojovníkem.

Na sestřih zápasu se můžete podívat zde:

 

Protože se jednalo o exhibici, zápas nebyl hodnocen rozhodčími a skončil tak bez výsledku. Nakonec ale vyhrál nepochybně jak Paul, tak Mayweather, protože si za tuto exhibici, která rozhodně nezvedala diváky ze sedadel, nechali zaplatit obrovské peníze. Odhaduje se, že Floyd si za 8 kol v ringu vydělal něco mezi 50 – 100 miliony dolarů, zatímco jeho soupeř Logan Paul si přišel na cca 20 milionů dolarů.

„Bavil jsem se,“ řekl Mayweather po zápase. „Musíte si uvědomit, že už mi není 21 let. Je to dobré pohybovat se mezi těmito mladými kluky a bavit se.“ A na adresu Logana Paula nakonec Floyd nešetřil komplimenty: „Je to skvělý mladý bojovník, silný, tvrdý. Je lepší, než jsem si myslel, že bude.“

Také Logan Paul si užíval svůj okamžik a poklonil se Mayweatherovi: „Už nikdy nechci, aby mi někdo vykládal, že je něco nemožné. Floyde Mayweathere, bylo mi ctí. Je to jeden z nejlepších okamžiků mého života.“

Tento zápas ale může mít ještě dohru. Spousta MMA bojovníků i boxerů si totiž začala klást otázku, jak je možné, aby youtuber, který se stal slavným tím, že točil videa, kde pojídá lego, vydělal 20 milionů dolarů za boxerský zápas, zatímco profesionální bojovníci a boxeři nevydělají takové peníze za celou svoji kariéru.

Zdroje:  cbs.com

Nejnovější články