Bojovníci MMA začali zápasit bez rozhodčího. Vítěz se ale z tvrdého KO neradoval moc dlouho

Bojovníci MMA začali zápasit bez rozhodčího. Vítěz se ale z tvrdého KO neradoval moc dlouho zdroj: Getty Images

Nepozorný rozhodčí a nažhavení bojovníci měli za výsledek jednu velice bizarní situaci v MMA.

Když už si myslíte, že jste v MMA viděli všechno, najde se rozhodčí, který nedává pozor na zápas a zápasníci, kteří si to rozdají i bez něj.

Tato dost zvláštní situace se stala o uplynulém víkendu na turnaji ACA: Young Eagles 18, který se konal v Čečensku. V zápase mezi Rustamem Amanbaevem a Saikhanem Dzhabrailovem začali totiž oba bojovníci bojovat bez dohledu rozhodčího.

Po pauze mezi druhým a třetím kolem oba týmy vyklidily oktagon a bojovníci se postavili proti sobě, připraveni na třetí kolo. Dveře klece byly sice stále otevřené, ale rozhodčí stál mezi bojovníky. Oba borci k sobě přišli a pozdravili se ťuknutím pěstí, když najednou upoutal pozornost rozhodčího nějaký předmět na podlaze u pletiva a vydal se jej prozkoumat, aniž by vydal pokyn k zahájení třetího kola.

Jenže oba borci si mysleli, že třetí kolo už začalo, stejně jako režie, která spustila časomíru. A co čert nechtěl, než se rozhodčí nadál, došlo k tvrdému knockoutu. Amanbaev se pustil do Dzhabrailova tvrdými údery, kterými jej srazil na zem a tam jej ukončil. Rozhodčí rychle přiběhl, aby Dzhabraiova zachránil a ukončil zápas. Amanbaev se sice radoval, ale předčasně, protože jak mu rozhodčí záhy vysvětlil, třetí kolo nebylo oficiálně zahájeno.

Vyhlášení nakonec ani neproběhlo a verdikt zápasu byl nakonec označen jako „no contest“, tedy bez výsledku. To je pro smolaře týdne, „vítěze“ Rustama Amanbaeva, docela nespravedlivé, protože svého soupeře sice ukončil bez přítomnosti rozhodčího, ale oba borci si mysleli, že třetí kolo začalo a Amanbaev tak "vyhrál" férově.

Je jasné, že na vině je v tomto případě především nedůsledný a nepozorný rozhodčí. Nejen, že se nevěnoval řízení zápasu, ale také před zahájením třetího kola nechal bojovníky přijít k sobě. To je hodně nestandardní, protože před začátkem kola mají být oba bojovníci na okraji oktagonu a teprve na povel rozhodčího, který zahájí zápas, se můžou střetnout.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články