Bojový cirkus v Thajsku. Promotér v zápase dva na jednoho, kickbox à la siamská dvojčata či kolo násilí

Bojový cirkus v Thajsku. Promotér v zápase dva na jednoho, kickbox à la siamská dvojčata či kolo násilí Promotér Jon Nutt si nechal dát facku od Boba Sappa | zdroj: Profimedia

Tak divná, že od ní nedokážete odrthnout oči. Pojďte si s námi připomenout jednu z nejbizarnějších akcí roku – Fight Circus IV.

Máte rádi bizarní show spojenou s bojovými sporty, ale přijde vám, že se Clash of the Stars drží příliš při zemi? Nebo vás už nebaví čekat na další sezónu Epic Fighting Championship s ruským „Pepkem námořníkem“? Pak už nemusíte hledat dál! Našli jste totiž cestu do šapitó podivuhodné akce Fight Circus.

Za tímto projektem stojí thajská organizace Full Metal Dojo, která na začátku listopadu představila již čtvrté pokračování cirkusu s podtitulem „Pošlete právníky, zbraně a peníze“. Už z toho vám může být jasné, že se parta kolem excentrického promotéra Jona Nutta rozhodně nebere příliš vážně a jejich hlavní starostí je pouze snaha naservírovat divákům co nejbláznivější podívanou. V minulosti byly na jejich akcích k vidění souboje 3 vs. 1, grappling muže se ženou nebo thajský box v britské telefonní budce. A ani tentokrát nezaostali za očekáváním.

(Celý turnaj si můžete pustit na serveru fite.tv, videa jednotlivých bizarností si ale můžete pustit také na Youtube)

Už první minuty se nesly v bizarním duchu. Vyšlo totiž najevo, že v místě konání není připravený ring. Nákladní auto, které jej mělo dopravit se připletlo k dopravní nehodě a kusy zápasiště se tak místo klubu Illuzion válely po ulicích Phuketu. Nejen UFC se ale dokáže vypořádat s nenadálými problémy, a tak během dvou hodin zvládli organizátoři sehnat a postavit ring nový a mohlo se začít.

A to "obývákovým MMA", tedy poměrně klasickým zápasem smíšených bojových umění. Tedy až na „elegantní“ nafukovací sofa a několik sedacích vaků. Kdo by si pomyslel, že vás může před povedeným takedownem zachránit žlutý gauč? (VIDEO)

Následoval box bílých límečků (White-collar boxing), který zde nabral doslovnou podobu, protože dva  údajní boháči se spolu utkali v košilích. Divoký zápas zase jednou ukázal, že na délce skutečně záleží, jelikož vyhrál zápasník vlastnící o dva metry delší jachtu. (VIDEO)

Další v pořadí byl první titulový zápas večera v disciplíně s názvem "Párová terapie – kickbox siamských dvojčat". Bohužel, tedy bohudík samozřejmě, se nejedná o skutečná siamská dvojčata, ale o dva kickboxery navlečené do jednoho velkého trička. Úřadující šampioni Mecha-Petzilla potvrdili svou dominanci a dokázali obhájit svůj dvojitý pás proti páru El Two-Pacabra, přičemž předvedli dokonce několik knockdownů. (VIDEO)

Jak by asi dopadl zápas profesionála s amatérem? Poměrně jasnou odpověď jsme si mohli ověřit i v našich luzích a hájích, ale na této akci byl proveden komplexnější test v balení dva v jednom. Tetee Denman se postavil nejdříve tlouštíkovi Tang Moovi v souboji, kde bylo možné jen kopat, a následně s Kushalem Vyasem, kde mohli oba využívat pro změnu pouze ruce. Mo seznal hned po prvním kopu, že tohle nebude pro něj a ze souboje chvatně vycouval. Vyas bohužel nezažil podobné prozření a z ringu jej museli odnášet na nosítkách. (VIDEO)

Pátou atrakcí večera byla "indiánská nožní páka" dvou spoře oděných místních slečen, pravděpodobně tvůrkyní obsahu na platformu OnlyFans. Těžko říct, kdo vyhrál, protože za vítěze byl nakonec prohlášen rozhodčí, bývalý UFC zápasník Tommy Hayden. A jelikož na konci obě dámy ukázaly také odhalené hrudníky, vyhráli vlastně nejspíše úplně všichni. (VIDEO)

Že však nejde ve všech případech jen o bláznivou show ale ukázal fight v barmském boxu (v zásadě thajský box bez rukavic s povolenými hlavičkami), který předvedl solidní úroveň s drsným KO na konci. (VIDEO)

Fight Circus dokonce přišel se skutečně inovativní a dle našeho skromného názoru velmi perspektivní disciplínou nazvanou Kolo násilí. K zápasu na tři kola bylo přivezeno velké točící kolo popsané různými bojovými styly a před každou rundou bylo zatočením rozhodnuto, pod jakými pravidly se bude zápasit. K výběru bylo například klasické MMA na pět minut, thajský box na tři minuty nebo dvě minuty, kdy se bodovaly pouze útoky z otočky. (na fite.tv v čase 1:36:10)

V průběhu show se na hlavním jevišti objevila také kickboxerská legenda Bob Sapp. Scéna, při které tento 150kilový obr zvedá se svým kumpánem bandu čtyř liliputů se ale jen velmi těžko popisuje a spadá do kolonky musíte vidět sami. (1:58:50)

Bob si ale vyzkoušel také úlohu moderátora, jelikož mu byla svěřena čest ohlásit hlavní zápas a vyvrcholení celého večera, kde se promotér Jon Nutt postavil dvěma šampionům symetrického MMA, bratrům s přezdívkami „Bank“ a „No Money“. Do fightu nastoupil ve stylu Apolla Creeda z Rockyho, cestou k ringu si sám zpíval nástupovku a k boji si nechal svůj oblek, pouze si sundal boty a sako. A hned po startu začala pořádná divočina. Nutt se divoce rozháněl údery a v jednu chvíli uštědřil jednomu z protivníků soccer kick. Bratři se ale ukázali jako skuteční odborníci na nerovné zápasy a využili osvědčenou taktiku, jeden ho bude držet a druhý mlátit. A když se Jon přesto zuřivě bránil, společnými silami jej dostali na zem a přes srdnatý pokus o dvojitou gilotinu se mu už nepodařilo vstát a po chvíli odklepal nasazené škrcení. (na fite.tv v čase 2:19:47)

Show ale ještě nebyla u konce, přece jen je Nutt šéf celé organizace a tak si vyžádal okamžitou odvetu. Ta se však nesla ve stejném duchu a vyčerpaný CEO, promotér, moderátor, zpěvák a zápasník v jednom opět padl.

Tím byla tedy ukončena čtvrtá edice prvotřídní a spektakulární bizár show. Pokud vás zaujala, nemusíte dlouho čekat na přídavek, již 17. prosince se v Thajsku uskuteční Fight Circus V. s vánoční tematikou. Součástí bude například boj v telefonní budce, box s nohou v pneumatice nebo týmová fackovaná modelek z OnlyFans. Rozhodně je tedy na co se těšit.

Zdroje:  Twitter , fite.tv

Nejnovější články