Box bez rukavic zlákal další dva bývalé bojovníky UFC

Box bez rukavic zlákal další dva bývalé bojovníky UFC Diego Sanchez | zdroj: Profimedia

Legendární Diego Sanchez je blízko podpisu smlouvy s organizací Bare Knuckle FC, která před pár dny zlákala také Chada Mendeze.

Americký bojovník Diego Sanchez, který do dnešního dne drží statut nejdéle sloužícího bojovníka v UFC, zanechal v nejslavnější MMA organizaci na světě rozhodně nesmazatelnou stopu. I přes excesy s marihuanou bavil fanoušky svým atraktivním útočným stylem a v životopise má i jeden titulový zápas, ve kterém nestačil na tehdejšího šampiona lehké váhy B. J. Penna.

Letos v květnu ale jeho pouť v UFC po dlouhých šestnácti letech skončila a stalo se tak za velice zvláštních okolností. Jeho trenér Joshua Fabia, který se proslavil především pofiderními tréninkovými metodami, se totiž na jednom z předzápasových mítingů slovně pustil do komentátorů a obvinil je, že Sanchezovi špiní jméno a jsou hlavním důvodem, proč mají z jeho svěřence lidé legraci.

Tento velice podivný výstup vyvolal spory s vedením UFC, které nakonec Američana (jenž měl mít rozlučkový souboj s Donaldem Cerronem) stály místo. Sanchez tvrdil, že okolností souvisejících s jeho vyhazovem bylo mnohem více, ale po měsíci od propuštění ukončil s Fabiem spolupráci a začal se poohlížet po novém angažmá. Nyní to vypadá, že by se mohl uchytit v organizaci Bare Knuckle FC, která pořádá vyhlášené souboje v boxu bez rukavic.

Tuto informaci potvrdil v nedávném rozhovoru pro MMA Junkie prezident BKFC David Feldman, podle kterého dohodě se Sanchezem brání pouze důkladná zdravotní prohlídka. „Ano vedeme s ním zajímavé rozhovory,“ řekl Feldman. „Myslím, že velice brzy něco dohodneme. Je to dobrý chlap a myslím, že nám může hodně nabídnout.“

„Kvůli jeho historii s Joshuou Fabiem ale provedeme absolutně všechny typy lékařských prohlídek. Chci se ujistit, že je u něj vše v pohodě. Ale mám opravdu dobré tušení, že je. Takže jakmile to zvládneme, tak bychom mohli uzavřít smlouvu a něco rozjet. Bude skvělé tu mít takovou legendu.“

Pokud by Sanchezovi vše vyšlo, mohla by se BKFC chlubit dalším horkým želízkem z UFC. Před týdnem totiž s organizací podepsal smlouvu bývalý dvojnásobný vyzyvatel pérové váhy Chad Mendes. Tento excelentní postojář na absolutní vrchol sice nikdy nedosáhl (v plnohodnotném titulovém zápase podlehl na body Josemu Aldovi a v souboji o prozatímní pás schytal ve druhém kole TKO od Conora McGregora), ale i tak předváděl velice atraktivní zápasy a odnesl si hned několik bonusů.

Rozhodně se navíc nejedná o první vlaštovky. Z UFC si do boxu bez rukavic našel cestu bývalý vyzyvatel welterové váhy Thiago Alves (jenž nyní v BKFC drží titul ve střední divizi) a dále zde působí například také Joey Beltran, Paige VanZant nebo Rachael Ostovich.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články