Brazilský MMA bojovník Leonardo Barbosa musel fingovat KO, aby si v Afghánistánu zachránil život

Brazilský MMA bojovník Leonardo Barbosa musel fingovat KO, aby si v Afghánistánu zachránil život zdroj: Profimedia

O tom, že Afghánské MMA kontroluje mafie, se na vlastní kůži přesvědčil brazilský zápasník, který raději prohrál, než aby byl zastřelen.

Ne často se bojovník přizná k tomu, že „pustil“ zápas, ale brazilský borec Leonardo Barbosa (17-7) to nedávno uvedl na sociálních sítích. A podle všeho jej k tomu vedly velice bizarní okolnosti.

Příběh se odehrál v Afghánistánu, v největší tamní MMA organizaci TGFC (Truly Grand Fighting Championship), která Barbosu povolala, aby v Afghánistánu zápasil s místním bojovníkem Ahmedem Wali Hotakem, který do té doby nasbíral v nejrůznějších organizacích 8 vítězství a jedinou porážku. Sám Hotak byl před 3 lety pobodán, když se jej někdo pokusil unést a zápas s Barbosou byl tak první od tohoto incidentu.

Samotný zápas probíhal docela standardně, až do půlky druhého kola, kdy Barbosa natlačil svého soupeře na pletivo, načež mu afghánský bojovník dal koleno na žebra. V tu chvíli se Barbosa rozhodl, že zápas „zabalí“. Bohužel je Brazilec velice špatný herec a koleno na žebra hodně přehrál. Po inkasovaném koleni totiž vyskočil takovým způsobem, že málem udělal salto vzad a přistál na zemi. Tam se akorát schoulil do klubíčka a čekal, až rozhodčí zápas ukončí, což se také stalo. Do klece záhy naběhli snad všichni afghánští fanoušci a začali slavit výhru svého bojovníka.

Po příjezdu zpátky do Brazílie Barbosa zveřejnil, že zápas raději „pustil“, protože se bál o svůj život:

„Když jsem se dostal do Afghánistánu, byl jsem velice dobře přijat organizací i místními lidmi. Všechno bylo v pohodě, dokud jsem se dostal na místo, kde se měl odehrát turnaj. Když jsem byl v šatně, přišel za mnou nějaký ‚fanoušek‘ a řekl mi něco, čemu jsem nerozuměl, přičemž mi ukázal pistoli. To mi přišlo v pořádku, protože vím, že hodně lidí tam chodí ozbrojených.“

„Když začal zápas, tak ten samý týpek měl u sebe dva bodyguardy a nepřestával křičet ta samá slova, která mi řekl v šatně, nebo něco, co znělo velice podobně. Byl hrozně naštvaný. V pauze mezi prvním a druhým kolem začal být znovu velice agresivní.“

„Byl jsem v cizí zemi, takže jsem se bál. Chtěl jsem si zachránit život, protože upřímně, nechtěl jsem zjistit, co ten týpek v takovém vzteku bude schopný udělat. Ten chlap určil výsledek toho zápasu. Neviním z toho organizaci ani Afghánce. Byl to ojedinělý případ. Organizace mi slíbila odvetu mimo Afghánistán, aby mi tak mohli zajistit bezpečnost.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ahmad wali hotak (@wali.hotak)

Do Afghánistánu měl letět Barbosa jen se svým manažerem, ale ten byl den před odletem pozitivně testován na covid a brazilský bojovník tak musel letět sám. Ve svém rohu měl jen jednoho muže z Iránu, kterého potkal během své cesty.

Serveru MMAFighting.com poté Barbosa sdělil, že když mu muž v šatně ukázal pistoli, sice mu nerozuměl, ale bylo mu jasné, co po něm chce. „Mám syna, mám rodinu. To že mě zabije nebyl můj největší strach, protože ty následky by byli obrovské. Ale nevím, lidi tam jsou dost komplikovaní.

„Nikdy bych si nemyslel, že si něčím takovým projdu a doufám, že už nikdy nebudu muset,“ řekl Barbosa, kterému byla pořadateli nabídnuta odveta, tentokrát v bezpečném prostředí v Dubaji. Ten chce tento zápas přijmout: „Odveta bude jiná. Abych byl upřímný, věřím, že ten zápas vyhraju docela lehce,“ dodal Brazilec.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články