Usman je nakloněný boji o druhý šampionský pás, odmítá se však o něj bít s jiným Afričanem

Usman je nakloněný boji o druhý šampionský pás, odmítá se však o něj bít s jiným Afričanem Kamaru Usman na UFC 245. | zdroj: Profimedia

Kamaru Usman stále rozmýšlí, co udělat po další obhajobě titulu. Momentálně ho zajímají dvě varianty. 

Minulý víkend jsme byli svědky prvního letošního titulového zápasu v UFC, ve kterém Kamaru Usman díky skvělému comebacku proti Gilbertu Burnsovi vyhrál TKO ve třetím kole a opět obhájil šampionský pás ve welterové váze.

Díky výhře se navíc dostal do velmi zajímavé pozice. Usman totiž během posledních čtyř zápasů dokázal porazit v podstatě všechny vážné uchazeče a nabízí se mu tak nyní široká škála zajímavých možností. O jedné z nich uvažuje už od nedělního vítězství. Chtěl by opět bojovat s jedním ze svých největších rivalů, a majitelem titulu největší grázl UFC, Jorge Masvidalem.

Toho už Usman v loňském roce jednou porazil, ale až po pěti kolech na body. Masvidal si ale už několikrát postěžoval, že neměl dostatek času na přípravu a pokud by příště dostal alespoň tři týdny, tak by zápas dopadl úplně jinak. I proto by ho chtěl nyní Kamaru ukončit před časovým limitem, a navíc v jeho domovském Miami, čímž by mu definitivně zalepil pusu.

Masvidal se však poslední dobou k žádnému zápasu nemá, díky čemuž vzbudil posměšky u svých konkurentů, že se bojí a radši do ničeho nejde. Ani v tomto ohledu si do něj Usman nezapomněl rýpnout.

„Miami řídím já,“ řekl Usman v rozhovoru pro ESPN. „Miami je moje. On tam neřídí vůbec nic a také už ani nebude, když dostane takovou nálož. Žádné město nechce poraženého. Ale to by nejdřív musel opustit dům.“

Pro Usmana se kromě odvety s některým z bývalých soupeřů ale nabízí ještě jedna zajímavá možnost. Mohl by totiž zkusit své štěstí ve střední váze a vybojovat, jako několik kolegů před ním, druhý pás z další váhové kategorie. Tato možnost napadla i nigerijského šampiona. Měl by v tomto případě ale jednu celkem zásadní podmínku.

„Šel bych do toho,“ prozradil Usman. „Ale jen pokud by Izzy (Israel Adesanya) šel nahoru – což teď právě dělá – a byl ochotný vzdát se opasku ve střední váze se slovy: ‚Už s touto divizí nechci mít nic společného.‘ Ale v žádném případě bych tam nešel právě teď, abych s Izzym musel bojovat.“

„O to prostě nemám zájem. Říkal jsem už několikrát, že raději uvidím dva Afričany se šampionskými pásy než jednoho Afričana s dvěma s opasky. Víte, po březnu tu budou navíc tři Afričané se čtyřmi opasky (v případě že Adesanya porazí Jana Blachowicze a Francis Ngannou Stipe Miocice – pozn. red.). Je dobré být teď Afričanem.“

Jak to nakonec vše dopadne je ale ve hvězdách. Masvidal se zatím Usmanovým slovům o Miami pouze vysmál, ale nepřidal žádnou další reakci. I proto by ho chtěl předběhnout Colby Covington, který má za sebou vítězství nad Tyronem Woodleym a je připraven do titulového zápasu naskočit prakticky okamžitě. Jak dopadne Adesanya, se dozvíme už 6. března. Je navíc dosti pravděpodobné, že finální slovo bude mít stejně Dana White a vedení UFC.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články