Bude mít UFC konkurenci? Nově vznikající World Fighting League má do budoucna obří plány

Bude mít UFC konkurenci? Nově vznikající World Fighting League má do budoucna obří plány Ve světě vzniká nová MMA organizace s názvem World Fighting League. | zdroj: Getty Images

Organizace WFC chce od roku 2023 působit napříč všemi kontinenty a nabízí bojovníkům speciální výhody.

Vypadá to, že bychom se mohli v roce 2023 dočkat další veliké MMA organizace. Podle renomovaného sportovního novináře Ariela Helwaniho mají totiž majitelé nově vznikající World Fighting League hodně smělé plány, které počítají s účastí bojovníků z celého světa.

Podle dosavadních informací založí WFL ve světě čtyři konference (Severní Amerika, Jižní Amerika, Evropa a Afrika, Asie a Oceánie) a v každé z nich bude minimálně 8 týmů. Tato seskupení by měla obsahovat 24 bojovníků, kteří budou po třech rozděleni do všech existujících váhových kategorií. Týmy budou za úspěchy svých zástupců sbírat body do ligové tabulky a ty nejlepší se poté utkají v mezikontinentálním play-off.

World Fighting League World Fighting League | zdroj: Getty Images

Bojovníky chce WFL nalákat především na to, že mezi ně rozdělí padesát procent svého zisku, všem bude hradit úplné zdravotní i životní pojištění a po ukončení kariéry by jim mělo poskytovat také nějakou formu důchodu. Takové podmínky nejsou ve světě MMA rozhodně považovány za běžné. Do konce příštího roku by prý organizace chtěla mít podepsáno minimálně 192 fighterů z celého světa.

Každý z týmu by měl mít navíc svého majitele, který by bojovníkům poskytoval další peněžité bonusy. Dle posledních informací už se o vlastnictví přihlásili čtyři lidé z USA a dva z Kanady. K úplnému odtajnění celého projektu dojde někdy na začátku příštího roku, ale už teď je jasné, že chce WFL konkurovat takovým organizacím jako je One Championship, Bellator nebo dokonce UFC. Zda se jim to opravdu povede, však ukáže až čas.

Zdroje:  arielhelwani.substack.com

Nejnovější články