Česko Slovensko hledá MMA talenty? Nová platforma umožní koupit akcie nadějných bojovníků

Česko Slovensko hledá MMA talenty? Nová platforma umožní koupit akcie nadějných bojovníků Jakub Tichota krátce po výhře na turnaji Oktagon 28 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

MMA u nás i ve světě neustále nabírá na popularitě a na domácí scéně je hned několik bojovníků, kterým je předvídána hvězdná budoucnost. Nyní si budete moci na úspěch některých z nich "vsadit" a tím je zároveň podpořit v jejich cestě ke hvězdám.

Talentovaných dříčů je na domácí scéně opravdu hodně a je dost možné, že někteří z nich čtou i tento článek. A právě takoví lidé by možná měli zbystřit. Na scéně je totiž nový projekt, který může nakopnout jejich slibně rozjetou kariéru a nasměrovat je ke hvězdám.

Ona možnost nese název Ikiseq a jedná se o nový projekt, za kterým stojí i úspěšný youtuber a člen populárního dua ViralBrothers Čeněk Stýblo, autor úspěšných startupů a profesionál na poli marketingové komunikace Petr Václavek a také spolumajitel organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný. Právě kvůli poslednímu jmenovanému se očekává, že se v projektu objeví i mnozí bojovníci a bojovnice.

Jde o první veřejnou burzu lidského potenciálu svého druhu. Systém je jednoduchý –⁠ platforma zveřejní talentovaného jedince, investoři a fanoušci mají následně možnost “koupit si jeho podíly”. Vybranou částku talent za pomoci profesionálního managementu použije k posunu své kariéry na další úroveň a pokud se mu bude dařit, budou následně spokojeni i investoři. Ikiseq tak z investorů udělá fanoušky a z fanoušků zase investory.

“Po dlouhých letech natáčení videí pro zasmání jsem hledal nějakou další výzvu. Jelikož mě baví investování, osobní rozvoj a budování značky, líbilo se mi, že tento projekt to vše spojuje dohromady. Když jsem viděl, že se projektu bude účastnit i Ondřej Novotný, viděl jsem to jako skvělou příležitost,” říká Čeněk Stýblo. 

Start této talentové burzy je naplánován na konec letošního roku, stejně jako možnost investovat do kariéry prvního talentu. A o jaké talenty půjde?

“Nezaměřujeme se jen na talenty ze showbyznysu nebo sportu, vyhledáváme a objevujeme talenty z různých odvětví, v různých fázích jejich kariéry či životní etapy, s různými ambicemi. Stejnou šanci rozvinout a zúročit svůj potenciál u nás dostane jak naprostý začátečník, tak slavný a zkušený matador jakéhokoliv oboru,” vysvětlují autoři projektu.

Fungování platformy stejně jako i její jméno vycházejí z japonské filosofie Ikigai (生き甲斐), která odkazuje na smysluplný směr nebo smysl života, který vytváří předpoklad k tomu, aby se život stal užitečným.

Kdo bude prvním zveřejněným talentem ještě není známo, tím, že za projektem stojí i Ondřej Novotný ale můžeme spekulovat, že se mezi nabízenými talenty jistě v budoucnu objeví i někteří z domácích bojovníků. Kdo by to podle vás měl být a na koho byste si rozhodně "vsadili"?

Zdroje:  tisková zpráva Ikiseq

Nejnovější články