„Černovous“ Martínek neustál tlak obřího Estonce, konec přišel po 32 vteřinách

„Černovous“ Martínek neustál tlak obřího Estonce, konec přišel po 32 vteřinách Michal Martínek v minulosti v Americe zabojoval o smlouvu s UFC. | zdroj: Profimedia

Ne každý zápas se vydaří a Michal Martínek se tentokrát musel sklonit před svým estonským soupeřem.

 

Michal „Blackbeard“ Martínek se dnes večer potřetí představil v ruské MMA organizaci ACA, kde se ve druhém hlavním zápase večera střetl s obrovitým estonským bojovníkem Denisem Smoldarevem.

I tentokrát před českým gladiátorem stála pořádná výzva. Smoldarev je totiž nejen na 7. příčce v žebříčku ACA, ale především měří přes 2 metry a do limitu těžké váhy (120,2 Kg) musí často hubnout.

Martínek je známý tím, že velkým výzvám neuhýbá a na zápas se tvrdě připravoval. Souboj ale nevyšel podle jeho představ a český bojovník byl ukončený dřív, než mohl vůbec ukázat v jaké formě doopravdy nastoupil.

Smoldarev se moc nerozmýšlel a po chvíli na Martínka vystartoval jako buldozer. Sklopil hlavu a vyrazil do útoku, při kterém zasáhl Martínka hlavou do vousaté brady a následně jej ještě "lízl" předloktím svého pravého háku do temena. To stačilo na to, aby Martínek ztratil rovnováhu, spadl na zem ke kleci a Smoldarev už jej nenechal vstát. Salvou tvrdých úderů do Martínkova krytu si na rozhodčím vynutil ukončení zápasu a už za 33 sekund slavil rychlé vítězství.

Bilance Michala Martínka v ACA jsou tak dvě porážky a jedna výhra. První zápas proti americkému obrovi Danielu Jamesovi český bojovník i přes slibné první kolo prohrál. Ve druhém kole totiž rozhodla váha amerického soupeře, který ji dobře využíval u pletiva a následně Martínka ukončil na TKO.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Druhý zápas proti tvrdému Litevci Tomasovi Pakutinskasovi zvládl Michal Martínek těsně urvat na body, ale dnes proti Denisu Smoldarevovi neměl štěstí.

„Blackbeard“ nepatří k těm největším těžkým vahám a před zápasem se Smoldarevem navážil dokonce 104,7 kg, zatímco jeho soupeř měl rovných 114 kg. Už od jeho první porážky v ACA s Američanem Jamesem se spekulovalo, že by měl Martínek přejít (stejně jako to udělal Viktor Pešta) do polotěžké váhy. O tom však český bojovník nechtěl zatím ani slyšet. Možná, že však po dnešním zápase své rozhodnutí přece jen přehodnotí, protože polotěžká váha by mu mohla „sednout“ mnohem víc.

Zdroje:  aca-mma.com

Nejnovější články