Lov obrů bude pokračovat. Michal Martínek vzkazuje kritikům, že v MMA nehledá zkratky ale výzvy

Lov obrů bude pokračovat. Michal Martínek vzkazuje kritikům, že v MMA nehledá zkratky ale výzvy Michal "Blackbeard" Martínek před zápasem. | zdroj: Profimedia

Český bojovník odmítl soupeře po sérii proher a čeká na další velkou výzvu v ruské MMA organizaci. Cesta bude dlouhá, trnitá a krvavá, vzkazuje.

Někdejší šampion těžké váhy organizace Oktagon Michal "Blackbeard" Martínek má rád výzvy, i proto se rozhodl z domácího rybníčku přestoupit za většími rybami do ruské organizace ACA. A tam ho ihned hodili mezi žraloky. Ačkoliv je totiž český bojovník chlap jako hora, Američan Daniel James oproti němu působil jako obr. Martínek ale začal velice dobře a na konci prvního kola dokonce "Predátora" sestřelil k zemi. Mít o pár vteřin víc, možná by oslavil velkolepé vítězství, jenže na "kdyby" se v MMA nehraje. 

Ve druhém kole se ukázala velká váhová a silová převaha amerického bojovníka. Martínka nejprve unavil v klinči na pletivu, a když ho následně dostal na zem, bez problémů ho tam doslova ukřižoval. V návaznosti na tento výsledek začal u fanoušků a internetových "odborníků" sílit názor, že by měl Michal přestoupit do nižší polotěžké váhy (-93 kg), podobně jako to učinil například Viktor Pešta.

Ačkoliv se českému bojovníkovi podařilo v následujícím zápase zvítězit a srovnat tak skóre v ACA na 1:1, spousta fanoušků si stále myslí, že by měl jít raději o váhu níž. Michal má ale svou vlastní cestu a nehodlá hledat lehčí. "Byl mi nabídnut soupeř po 3 prohrách, my řekli, že chceme někoho po výhře v ACA, protože nás zajímá jediné –⁠ být šampion! Vedení se to evidentně líbilo a zde mi to dává jasně najevo a to je ta cesta, která bude dlouhá, trnitá a krvavá, ale přesně ta, kterou já hledám," reagoval Blackbeard na zprávu od organizace, která oznámila, že se ho v následujícím zápase chystá pořádně prověřit.

Zároveň vysvětlil, proč nehodlá hubnout. "Hodně lidí mi často říká a ptá se, proč ne 93? Víte, co vám na to řeknu –⁠ hodně mých fanoušků mi říká Kratos (pozn. podle postavy z počítačové hry God of War, která se Michalovi hodně podobá) a co dělal Kratos? Lovil obry."

"Chci mladejm ukázat, že nemusíš hubnout 15 kilo, ale i na dnešní úrovni dokážeš být lehčí a přesto jedním z členů světové stovky. Koule buď máš, nebo nemáš, a všichni, co mě s tím otravujete, tak zbytečně, nic se měnit nebude. Čekám, že hodně z vás to nepochopí, ale já si jedu svoje a rád plavu proti proudu. Já vždy radši běžím do kopce než z kopce. Nehledám výhody, já hledám výzvy, takový já jsem a budu, dokud moje cesta neskončí." 

Michalovi patří za jeho, v dnešním MMA už málo vídaný, přístup rozhodně obdiv. Čerstvým příkladem, že to jde, ale může být například judista Lukáš Krpálek, který na letošní olympiádě rovněž patřil mezi nejlehčí ve své kategorii a přesto vybojoval zlato.


Jméno příštího Martínkova soupeře zatím nebylo oznámeno, ale podle indicií by se mohlo jednat o někoho z první čtyřky žebříčku (Martínek je aktuálně na 8. pozici). Oficiálního oznámení se pravděpodobně dočkáme v nejbližších dnech a samotný zápas proběhne někdy na podzim. Budeme držet palce, aby Blackbeard ve světové konkurenci potvrdil své kvality a výkonem v kleci umlčel kritiky.

Zdroje:  Instagram Michal Martínek , aca-mma.com

Nejnovější články