Další velké jméno z UFC odchází do PFL

Další velké jméno z UFC odchází do PFL Thiago Santos | zdroj: Profimedia

Americká organizace PFL, kde v letošní sezóně bojovali i Martina Jindrová a Viktor Pešta, získala do svých řad další zvučné jméno.

Je to jen něco málo přes 3 roky, co Thiago Santos v Praze knockoutoval Jana Blachowicze a následně svedl bitvu o titul s Jonem Jonesem. Málem se tehdy dokonce stal prvním, kdo fenomenálního amerického bojovníka porazí, vítězství mu uteklo jen těsně na body. Mnozí mu tedy předvídali velkou budoucnost.

"Maretta" se ale bohužel stal další obětí Jonesovy kletby a zažil strmý pád. Z dalších 5 zápasů dokázal zvítězit pouze nad Johnnym Walkerem, a přestože stále zůstával na 9. místě v polotěžké divizi (93 kg), vyhazov visel ve vzduchu. Thiago se ale nakonec s UFC domluvil, že trápení nebudou prodlužovat a nechají ho odejít dříve. Hned na to oznámil, že podepsal s PFL, která rychle sílí a nabírá díky originálnímu ligovému formátu na popularitě.

"Jsme velmi rádi, že můžeme Thiaga přivést do polotěžké divize PFL. Je napříč MMA svetem znám jako chlap, který dělá vzrušující zápasy, a já se těším na to, až jeho knockoutovou sílu uvidím zblízka," okomentoval novou akvizici šéf PFL Ray Sefo, který už do své organizace získal několik bývalých UFC bojovníků, například Anthonyho Pettise, Jeremyho Stephense a další. Žádný z nich ale zatím výraznějších úspěchů nedosáhl.

Brazilský bojovník věří, že jemu se v novém působišti dařit bude a jakožto vítěz příští sezóny si domů odnese pohádkovou výhru jeden milion dolarů. Nečeká ho ale nic jednoduchého, v rozmezí 8 měsíců bude totiž muset absolvovat 4 zápasy, v UFC byl přitom zvyklý na mnohem delší pauzy a v častějších startech mu bránily četná zranění. Uvidíme tedy, jak mu formát sedne. Teoreticky by se mohl potkat i s Viktorem Peštou, pokud si ho organizace po dvou nevydařených výkonech nechá i následující rok.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články