Dvojité KO - na zem šel s bojovníkem i rozhodčí, který se ho snažil zachránit

Dvojité KO - na zem šel s bojovníkem i rozhodčí, který se ho snažil zachránit zdroj: Profimedia

Dvě mouchy jednou ranou se povedly čínskému bojovníkovi Gou Dakuimu.

Čínský thaiboxer Gou Dakui měl zřejmě svůj den. V souboji proti svému thajskému soupeři Super X Sitsontidechovi totiž nejprve prohrával, ale nakonec dokázal knockoutovat jak svého soupeře, tak i rozhodčího.

Šlo o velice pěkný zápas, kdy tempo většinou diktoval thajský borec a svými kopy čínského soupeře neustále tlačil a nedal mu moc příležitostí k silnému protiútoku.

Na konci druhého kola se ale Gou Dakuimu podařilo trefit svého soupeře tvrdým pravým hákem přímo na čelist. Sitsontidech byl zjevně otřesený, takže se jej Číňan rozhodl dorazit tvrdým highkickem

V tu chvíli ale rozhodčí Phipat Munkong uviděl, že Sitsontidech se sotva drží na nohou a chtěl zápas přerušit a thajského bojovníka začít počítat. To ale pro rozhodčího skončilo nešťastně. Jakmile se totiž vrhnul mezi oba soupeře, naběhl si přímo na highkick od Číňana, který nebohého rozhodčího trefil přímo do nosu, a ten se tak s bolestí skácel k zemi. Na zem šel i Thajec, kterého nakonec rychle odpočítal jiný rozhodčí a jelikož se už nedokázal zvednout, zápas vyhrál Číňan na technické KO.

Po zápase se šel čínský bojovník rozhodčímu omluvit a jelikož jej evidentně neměl v úmyslu zasáhnout, nedočkal se žádné penalizace.

Naopak si za to rozhodčí Munkong mohl tak trochu sám. Aby se totiž vyvarovalo přesně takovým situacím, má rozhodčí v případě ohrožení zápasníka nejdříve odstrčit agresora, a až pak se věnovat otřesenému bojovníkovi. To se však v tomto případě nestalo a rozhodčí mezi zápasníky bezhlavě vletěl a zaplatil za to kopem do nosu.

I přesto jsou thajští rozhodčí jedni z nejlepších na světě a jejich starost o zápasníky je někdy přímo ukázková, jak můžete vidět třeba v tomto článku.

Zdroje:  Max Muay Thai - facebook

Nejnovější články