Čínský thaiboxer vypnul po 7 vteřinách taekwondistu kopem do hlavy

Čínský thaiboxer vypnul po 7 vteřinách taekwondistu kopem do hlavy zdroj: Profimedia

V konfrontaci dvou bojových umění měl jasně navrch thaiboxer, který taekwondistovi nedal žádnou šanci.

Vzpomínáte si na počátky MMA, které jsme mohli vidět například na vůbec prvním turnaji UFC (náš článek)? Každý tam v tu dobu zastupoval pouze své bojové umění a v patřičné výstroji (kimono, boxerské rukavice, atd.) čelil ostatním. Ve většině světa už je to nyní pouze historie, ale v Číně podobné duely stále praktikují. To nám potvrzuje také záznam jednoho z nich, který se před nedávnem objevil na internetu.

Podle dostupných informací video pochází z čínského města Chengdu a bylo natočeno místní televizí v roce 2009. Můžeme na něm vidět držitele černého pásku v taekwondu jménem Huang Xiaolong, který se postavil nejmenovanému thaiboxerovi. Konfrontace trvala pouhých sedm sekund, protože zástupce muay thai se s taekwondistou nepáral a při první příležitosti ho kopem na hlavu absolutně odrovnal. Celé video můžete shlédnout zde:

Podobné akce zpopularizoval v Číně tajemný bojovník Xu Xiaodong, který se snaží dokázat, že je MMA lepší než tradiční čínská bojová umění a už vyzval a porazil několik mistrů. Jeho videa se stala velice populární, ale zároveň také rozlítila domácí asociace a čínskou vládu. Xiaodong se díky tomu dostal na černou listinu a většina jeho zápasů skončila cenzurovaných. On se však svého cíle nevzdal a stále se dají na internetu některá nová videa dohledat.

Zdroje:  YouTube Fight Commentary Breakdowns , tisková zpráva

Nejnovější články