Koronavirus může zkomplikovat i trénink čínských bojovníků

Koronavirus může zkomplikovat i trénink čínských bojovníků Zhang - Taylor | zdroj: Profimedia

Trio činských bojovníků UFC se potýká s bezpečnostními opatřeními ohledně nového koronaviru. 

Panika a hysterie kolem nového koronaviru se nevyhla ani největší světové MMA organizaci. Obavy s propuknutí světové pandemie se rychle šíří a zákeřný virus může ovlivnit i nadcházející turnaje UFC.

Čínská vláda uzavřela několik velkých měst, kvůli obavám z možného šíření nebezpečné nákazy a vydala několik dalších opatření, která se mohou týkat i bojovníků v UFC.

Weili Zhang bude obhajovat svůj titul sedmého března v Las Vegas proti Joanně Jedrzejczyk a Jingliang Li se představí na stejném číslovaném turnaji. Koncem února má svůj zápas naplánována i Xiaonan Yan, která se střetne s polskou kráskou Karolinou Kowalkievicz.

Výše zmíněné trio trénuje v Pekingu, kde zatím nebyla přítomnost viru potvrzena, ale situace se může velmi rychle změnit. Ruy Menezes, trenér China Top Team gymu v Pekingu prohlásil, že do USA odcestují až týden před plánovanými zápasy.

„Pokud se virus rozšíří do Pekingu, pojedeme trénovat na Nový Zéland, ale nemyslím, že k tomu dojde. Čínská vláda uzavřela města, kde se rozšiřuje nákaza, takže neočekávám, že se rozšíří do dalších velkých měst. Do USA poletíme týden před zápasem.“

„Ráno půjdu do tělocvičny, jako každý normální den. Život jde dál, ale musíme být opatrní. Varoval jsem své svěřence, že pokud se necítí dobře nebo mají příznaky chřipky, ať nechodí do tělocvičny a navštíví lékaře.“ řekl trenér Ruy Menezes.

Manažer Weili Zhang oznámil, že jeho svěřenkyně nebyla v tréninku nikterak limitována:

„Weili nebyla během svého kempu nijak omezována. Měla nejlepší přípravu v kariéře.“

Jak závažná epidemie koronaviru skutečně je, se dovíme během příštích pár týdnů. Čína zavádí důkladná opatření a doufejme, že situace bude pod kontrolou.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články