Elon Musk vyzval na souboj Marka Zuckerberga a šéf Facebooku zdvihl vhozenou rukavici

Elon Musk vyzval na souboj Marka Zuckerberga a šéf Facebooku zdvihl vhozenou rukavici Šéf Facebook Mark Zuckerberg s šéfem UFC | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že nová éra gentlemanských soubojů je tady. Svérázný majitel sociální sítě Twitter Elon Musk vyzval na zápas zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga.

Všechno se začalo zprávou, že se Zuckerbergova firma Meta chystá spustit novou sociální síť Threads, která bude konkurovat Twitteru, který si Musk nedávno koupil.

Musk zprávu komentoval tak, že se planeta Země jistě nemůže dočkat, až ji bude mít jeho rival celou pod palcem. Jeden z uživatelů pak šéfa Twitteru v žertu upozornil, aby si raději dával pozor, protože Zuckerberg trénuje jiu-jitsu. "Jsem pro zápas v kleci, jestli souhlasí. Lol," odepsal mu Elon. 

Reakce přišla vzápětí na Instagramu. "Pošli mi lokaci," napsal Zuckerberg s odkazem na památnou hlášku zápasníka Khabiba Nurmagomedova. Šéf Facebooku je koneckonců velkým fanouškem UFC a čas od času navštíví i nějaký komorní turnaj v Apexu.

"Vegas Oktagon," odpověděl Musk a dodal, že má speciální techniku nazvanou "Mrož", kdy jen leží na soupeři a nic nedělá. Ačkoliv by měl nejspíš velkou váhovou převahu, i tak by byl pro Zuckerberga nejspíš snadnou kořistí. Ten totiž během covidu začal s tréninkem brazilského jiu-jitsu a má už za sebou i několik soutěží. Musk má zase údajně zkušenosti z pouličních bitek z dob, kdy vyrůstal v Jižní Africe, sám ale přiznal, že v nich několikrát dostal solidní výprask. 

Ačkoliv by většina promotérů za zápas podobného kalibru dala takřka cokoliv, oba pánové mají peněz tolik, že by je do klece mohlo dostat asi jen ego. Jelikož Zuckerberg aktivně trénuje, nejspíš by se souboji nebránil, na straně Muska ale nejspíš zůstane jen u online komentářů, stejně jako když v minulosti vyzýval Johnnyho Deppa. Pokud by ale na zápas došlo, kdo by byl vaším favoritem?

Zdroje:  Instagram , Twitter

Nejnovější články