Fedor Emelianenko ještě neřekl poslední slovo, na souboj vyzval žijící boxerskou legendu

Fedor Emelianenko ještě neřekl poslední slovo, na souboj vyzval žijící boxerskou legendu Zatím naposledy Emelianenko bojoval v roce 2019. "Rampage" Jacksona chladnokrevně knockoutoval. | zdroj: Profimedia

Kariéru MMA bojovníka sice ukončil a do klece se už vracet nehodlá, to ale neznamená, že by legendární zápasník Fedor Emelianenko skončil s bojovými sporty. Krom toho, že předává zkušenosti svým svěřencům, dostal i on chuť vyzkoušet si své umění v boxerském ringu.

Dlouhou dobu byl Fedor Emelianenko považován za nejlepšího bojovníka na světě. Éra jeho naprosté dominance skončila až v roce 2010, v kleci ale válčil ještě dalších 13 let, s MMA definitivně skončil teprve letos v únoru, když si v souboji o titul Bellatoru podruhé vylámal zuby na Ryanu Baderovi.

"Po posledním zápasu s Baderem jsem si dal pauzu. Začal jsem trochu posilovat a nabral zpět nějaké svaly, takže má zranění mizí, mé rameno se zlepšilo a začal jsem boxovat. Cítím se dost dobře a v boxu si věřím," prozradil Fedor v pořadu The MMA Hour.

A tak není divu, že i když brzy oslaví 47. narozeniny, rád by se otestoval v ringu. Dokonce má i vysněného soupeře. "Sledovali jsme v televizi zápas Roye Jonese juniora proti Miku Tysonovi. S Tysonem by to byl zajímavý souboj. Má jméno, je to legenda. Bylo by to zajímavé, protože na internetu můžete vidět spoustu jeho videí, je pořád v dobré formě. Pořád lapuje, má stále rychlost a sílu."

Železný Mike aktuálně pomáhá Francisu Ngannouovi v přípravě na exhibiční boxerské utkání s Tysonem Furym, které se odehraje 28. října v Saudské Arábii. Emelianenko by se tedy nebránil tomu udělat jim předskokany. 

"Je mi 47, ale boxovat jsem začal, když mi bylo 23. Boxuju více než půl života. Každý mě má sice spojeného s wrestlingem, sambem, judem, v sambu a judu jsem reprezentoval, ale v mých zápasech jste mohli vidět, že i docela dobře boxuju. Samozřejmě nejsem tak dobrý jako Mike Tyson, ale bylo by to zajímavé."

Uvidíme, zda Tyson vhozenou rukavici od o 11 let mladšího ruského fightera zvedne. Šance je sice malá, úplně nereálné to ale není.

Moderátor Ariel Helwani ale Fedorovi nadhodil jako potenciálního soupeře také "youtubera" Jakea Paula, který svou boxerskou kariéru v podstatě vybudoval na MMA bojovnících.

"Jako bojovník roste. Když se podíváte na jeho začátky v boxu, nevedl si tak dobře, ale stále se zlepšuje. Dal nějaké knockdowny, knockouty," pochválil Emelianenko Američana, vzájemný souboj ale nevidí pravděpodobně. "Jenom jedna věc, to jak si vybírá soupeře – jsou trochu menší, to je hádám pro něj a jeho styl pohodlnější. Nepřemýšlel jsem o zápase s ním, ale pochybuji, že by to chtěl." 

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články